Tro at du kan!

Ja jeg kan. Foro bruce mars unsplash
Alt starter med en tanke i hodet…

Jeg skal vise både meg selv og andre at jeg skal få det til.

Det er mange som tror at de er dumme, andre gjør seg dumme. Men svært få er egentlig dumme! Det kan være flere årsaker til at en person ikke klarer å tilegne seg kunnskaper. Det kan være latskap, dårlige arbeidsvaner, uoppmerksomhet, manglende interesse, manglende forkunnskaper, manglende språkferdigheter, manglende selvtillit, sykdom eller mangel på støtte fra nettverket rundt (familie og venner). Manglende evner er bare en av flere årsaker til at man ikke får det til. 

Styr unna negativt tankegods

Det er lett å skylde på «manglende evner» for de kan man liksom ikke gjøre noe med… Men du kan fint klare å styre unna negativt tankegods ved å si til deg selv: Jeg kan og jeg vil! Jeg skal vise både meg selv og andre at dette skal jeg få til!

Alle glemmer

Om det kan være noen trøst, alle mennesker strever med å huske ting som skal læres. Alle glemmer, og egentlig er det er en naturlig prosess. Vi er på en måte programmert til å glemme. Tenk bare på store, traumatiske hendelser, hvordan mennesker gjennom det å glemme eller fortrenge det som var vondt, likevel klarer å reise seg igjen – og leve videre, selv om de for en periode trodde at det ville være komplett umulig. Det de opplevde, var så grusomt, at det å fortsette syntes helt utenkelig.

Les mer om hjernen

Du kan, hvis du virkelig vil!

Når noe går dårlig, har vi lett for å skylde på forhold vi mener at vi ikke kan gjøre noe med, ting som ligger utenfor vår rekkevidde. Men det går an å gjøre noe med det meste: Du kan, hvis du vil! Du må bare ville det sterkt nok. Ha tro på deg selv; si at dette skal jeg få til, jeg vil ikke gi meg på tap. Det tar kanskje lenger tid enn du hadde forestilt deg, men skal du tilegne deg ny kunnskap og/eller nye ferdigheter, mestre et fag, bli dyktig innen et arbeidsområde, så starter prosessen alltid med en tanke i hodet. Du må tro at du kan! Glem ikke at vilje til innsats over tid faktisk kan telle mer enn høy intelligens!

Les også: Slik blir du god i matematikk

Foto øverst: Bruce Mars / Unsplash

La andre få vite om dette innlegget..