Gode råd ved atopisk eksem

Atopisk eksem. Tips om hva du kan gjøre. Www. Johnsteffensen. No

Gode råd ved atopisk eksem

Slik reduseres plagene ved atopisk eksem

Oppskriften på fenomenale frokostbrød finner du på www. Johnsteffensen. NoIngen vet sikkert hva det er som utløser atopisk eksem, dvs. tørr, kløende hud, ofte med et rødt utslett, hevelse og av og til væskende blemmer. Man har ikke greid å finne en enkel forklaring på årsaken til atopisk eksem. Forskerne har rettet oppmerksomheten mot luftbårne stoffer som husstøvmidd, pollen og dyrehår, utendørs forurensning, kosthold, klima og forhold i spedbarnsalderen; som infeksjoner, passiv røyking og amming.

Man mener videre at arv også har betydning. Trolig er det en kombinasjon av flere av disse faktorene som tilsammen forårsaker atopisk eksem hos enkelte. Man sier at atopisk eksem har multifaktorielle årsaker.

LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke) har utarbeidet en liste med tips til deg som har atopisk eksem, enten selv eller i familien:

Tørt og kaldt vær kan forverre eksemet. Da er det viktig å behandle og smøre huden med en god fuktighetskrem.

Husk å smøre huden med en fet fuktighetskrem i god tid før man eksponeres for kulde.

Best beskyttelse mot kulde gir varme klær som ikke klør eller irriterer.

La innetemperaturen ikke overstige 21-22 grader.

Ikke røyk inne eller i nærheten av barn.

Ikke anskaff pelsdyr hvis det er påvist allergi mot pelsdyr – eller hvis dyr gir eksem-plager.

Unngå ting som gir avgassing og fint støv, som enkelte planter/blomster, matos, røyk og ulike typer aerosol/spray. Slikt kan irritere eksemhud.

Ha rene flater som er lette å rengjøre. Unngå støvsamlere i hjemmet.

Sørg for et godt og riktig renhold. Ikke la det gå for lang tid mellom renholdsøktene.

Les mer om atopisk eksem

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Gode råd ved atopisk eksem”

  1. Jeg har seboreisk eksem. Når jeg har vært ille så har jeg brukt svovel krem, kjøpt på aliexpress. Dette har funket veldig bra. Er også mange andre bra urtebaserte kremer å få kjøpt fra Kina. Nå har jeg blitt kvitt det ved å slutte å drikke melk. Skummet melk går fortsatt bra, men kan være lurt å kutte ut melk helt for å se om det hjelper.

    1. Hei, Joakim
      Takk for ditt tips. Det fins mye bra blant urtebaserte kremer/oljer etc. Har selv liten erfaring med dette, bortsett fra at jeg har sett eksempler på at det har hatt god effekt. Tror det kan være lurt å sjekke litt om produsenten og selve produktet hvis denne/dette er helt ukjent for deg. Det kan gjøres bl.a, ved å skrive reviews + produktets navn i Google. Da kan det være at du støter på andre som har forsøkt det samme preparat, og hvilke erfaringer de evt. har hatt. Det er ikke alltid at innholdet er det man tror at det er. Dessuten kan det gå dårlig sammen med legemidler som man bruker, etc. Men den som intet våger, intet vinner. Takk for at du bidro! Mvh John

Comments are closed.