Mobbing – Slik får en barna til å forstå hvilken uopprettelig skade mobbingen gjør

Mobbing - arrene som aldri forsvinner. Www. Johnsteffensen. No

Lærerens enkle mobbe-eksempel gikk rett hjem hos elevene. De skjønte straks hvilken uopprettelig skade mobbing gjør

Genial måte å få barna til og forstå hvor ille mobbing er

Hvordan forklarer en barn hvor mye skade mobbing kan utrette? På sosiale medier har mange fått med seg nedenstående eksempel som i seg selv er uhyre enkelt, men samtidig en glimrende måte å vise hvilken skade mobbing kan gjøre. Denne lærerens metode er like enkel som den er genial: 

Læreren ba elevene sine gjøre følgende: De skulle ta hvert sitt ark, krølle det sammen, trampe på det, slå det – gjøre alt de kunne, bare ikke rive det i stykker.

Deretter skulle barna brette ut igjen arket og se hvor skittent det var, hvor mange merker det var kommet på papiret, og hvordan det var umulig å fjerne alle krøllene fra arket uansett hvor mye en prøvde.

Det neste læreren gjorde, var å be barna si «unnskyld» til arket. Men uansett hvor mye barna unnskyldte seg og prøvde å glatte ut papiret, var det fremdeles krøllete. Alle arkene hadde merker som var umulig å fjerne.

Selv om en unnskylder seg, kan en ha gjort uopprettelig skade på den som utsettes for mobbing. Arrene vil aldri forsvinne!

Da forklarte læreren at det er nettopp dette som skjer når en mobber noen: Selv om en unnskylder seg, kan en ha gjort uopprettelig skade på den som ble mobbet, for arrene vil aldri forsvinne…

Den dagen gikk det opp et lys for mange, og ansiktsuttrykkene til elevene viste tydelig at oppgaven hadde gitt den effekten som læreren hadde ønsket.

Les også: «Mobbing med et smil»

Les også: «Slik vil elevene stanse mobbing»

 

La andre få vite om dette innlegget..