Kjempegod kake-oppskrift
Suksessterte med Tagatesse tar prisen
Kaken som nesten alle kan spise
Oppskriften til denne nydelige kaken fins på nettet (se nedenfor). Suksessterte med Tagatesse er den ultimate lavkarbokake. Et stort innslag av malte mandler, 100 gram Tagatesse og 6 eggehviter gjør kaken til en vinner på flere måter. Ikke bare er den aldeles nydelig, den smaker dessuten like bra som den mer usunne originalen. Tagatesse-varianten inneholder svært få karbohydrater, samtidig som diabetikere kan spise den med god samvittighet uten å få stigning i blodsukkeret.
Du vil trolig ha nytte og glede av: «Sjokoladekaken som blir bankers i barnebesøket»
På bildet er Freia Premium 86% kakao raspet og brukt som topping, sammen med mandler. Dette kan selvsagt sløyfes, men blodsukkermåling foretatt før inntaket, og to timer etterpå, viste ingen stigning av blodsukker etter å ha spist dette kakestykket. En annen utmerket ting er at kaken holder seg svært godt i kjøleskap. Det er ingen forskjell å spore selv etter fire dagers kald oppbevaring. Tagatesse (eller Tagatose) er et naturlig stoff som bl.a. fins i epler, appelsiner og ananas. Tagatesse blir utvunnet av laktose, men inneholder ikke laktose som ferdig produkt. Tagatesse har 92% av søtsmaken til vanlig sukker og smaker dessuten som ekte sukker. Den glykemiske indeksen er bare 2. (Selges i helsekostforretninger.)
Vanskelighetsgrad: Middels
Husk at fyllet IKKE skal koke! Vær tålmodig!
Suksessterte med Tagatesse anbefales!
Fullstendig oppskrift, med en annen topping enn den som vises øverst på denne siden, fins her