Quizreisen – 5

Quizreisen fins på www. Johnsteffensen. No. Ny quiz hver uke.

Quiz for dyrevenner pluss noen til…

Quizreisen – «Pluto»

Quizreisen dreier seg om alt mellom himmel og jord, enten du vil teste dine egne kunnskaper eller hygge deg i lystig lag. Hver reiseetappe består av 10 spørsmål og svar. Svarene fins nederst med liten skrift. God fornøyelse!

1: Hvor lang drektighetstid har en tispe?

2: Mennesker har tre typer tapper i øynene. Hunder har bare to. Hvilke to farger kan en hund ikke skille mellom?

3: Har hunder, som mennesker, fordøyelsesensymer i spyttet?

4: Hvilken hund regnes som Norges nasjonalhund? 

5: En av de mest populære hunderasene i Norge har siden 2013 sunket betydelig i popularitet. Hvilken rase?

6: Noen hunderaser trenes opp i agility. Hva er det?

7: Hva har de tre rasene Border collie, Shetland sheepdog og Briard felles?

8: Hva er Canis?

9: Hva vet du om sjokolade og kakao i forhold til hund?

10: Hunden Pluto skal etter sigende være en blandingshund – ikke ren rase. Men Plutos nese for å kjenne igjen alt fra bildekk til pølselukt, gjør at Pluto noen ganger sammenlignes med en spesiell type hund som er god på denslags. Hvilken hunderase blir Pluto ofte sammenlignet med (selv om han ikke ligner spesielt mye på den…)?

 

Quizreisen er lages av John Steffensen ©

Fortsett til Quizreisen (6) eller start gjerne med første reiseetappe: Quizreisen (1)

SVAR: 1: Ca 63 dager   2: Hunder kan ikke skille mellom rødt og grønt. De har samme type syn som fargeblinde mennesker.   3: Nei. Hunders fordøyelse starter først i magesekken. Eneste grunn til at hunder tygger maten, er for å gjøre det lettere å svelge den.   4: Grå elghund   5: Schæferhunden   6: Agility betegner en form for hundesport som fokuserer på samspillet og samarbeidet mellom hunden og dens fører. Det konkurreres i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge, med færrest mulig feil, på kortest mulig tid. Hundeføreren bidrar aktivt med kommandoer som hunden må følge for å lykkes.   7: De er gjeterhunder eller fårehunder.   8: Canis er slekten som nesten alle hunder tilhører.   9: Begge kan være direkte livstruende for hunder.   10: Pluto blir ofte sammenlignet med en blodhund pga. evnen til å lukte seg frem til det meste.   

Shetland sheepdog hverdag. Www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..