Sunn aktivitet som ikke tar av…

Sunn aktivitet er ikke ekstrem, men bør vare i minst 30 - 40 minutter for å ha noen effekt.

Sunn aktivitet som gjør godt

Sunn aktivitet er ikke ekstrem, men bør vare i minst 30 - 40 minutter for å ha noen effekt.Å være i aktivitet påvirker oss til de grader… Sunn aktivitet øker kroppens produksjon av endorfiner, det morfinlignende stoffet vi alle har i oss, og som blant annet stimulerer oss psykisk, øker vår evne til å takle stress, bedrer humøret og gir overskudd og energi!

Men fordelene med sunn aktivitet stopper ikke her. Blodkarenes kapasitet økes, noe som gir lavere risiko for blodpropp. Den som driver sunn aktivitet får dessuten lavere blodtrykk, bedre søvn, mindre slitasje på hjertet og mer oksygen til hjernen. Endatil oksygenopptak i lungene forbedres.

Sunn aktivitet utrolig fordelaktig

Sunn aktivitet gir dessuten et sterkere skjelett og økt muskelmasse. Dermed får en betydelig bedre kroppskontroll, økt selvtillit og bedre sex. Risikoen for beinskjørhet reduseres.

Glem ikke at sunn aktivitet stimulerer energiomsetningen i kroppen, noe som gir færre fettstoffer i blodet, lavere kolesterolnivå, bedre blodsukkerregulering, redusert insulinbelastning, økt fettforbrenning, bedre kontroll med sultfølelsen – og bedre vektkontroll.

Tidspunktet for sunn aktivitet uviktig

Tidspunktet på dagen for når en bedriver sunn aktivitet er underordnet. Det som betyr noe, er at du faktisk gjør det. Sunn aktivitet sin effekt på styrke, kondisjon og vekt har sammenheng med hvor intensiv aktiviteten er – og hvor lenge den varer, 

Det handler om å være aktiv på fornuftig vis. Unngå å bli ekstrem i dine kroppslige gjøremål. Husk at menneskekroppen ikke er ekstrem, derfor har den heller ikke godt av å bli kjørt alt for hardt til stadighet. Men kroppen er bygget for å være aktiv. Derfor bør du under enhver omstendighet holde den sunne aktiviteten gående i minst en halv time til 40 minutter. Da høster du gevinst av sunn aktivitet uten at du stresser både deg selv og organismen.

 

La andre få vite om dette innlegget..