Opplevelser på Tenerife (3)

Fra strandpromenaden mellom playa de las americas og los cristianos. (johnsteffensen. No)

Opplevelser på Tenerife

Reisebrev fra tenerife (kanariøyene) www. Johnsteffensen. NoREISEBREV FRA TENERIFE (3)

John Steffensen forteller fra Tenerife. Dersom du vil lese første reisebrev fra Tenerife, klikk her.

 

Fra strandpromenaden mellom playa de las americas og los cristianos. (johnsteffensen. No)Om du ferierer på sørkysten av Tenerife der været er mest stabilt og temperaturen er noen grader høyere enn ellers på øya, så er en av de absolutt beste sandstrendene Playa de las Vistas som befinner seg mellom Playa de las Americas og Los Cristianos. Sandstranden er svært innbydende og barnevennlig. Strandpromenaden er like i nærheten, og det fins også flere spisesteder og barer. Solstoler og parasoller kan leies.

Surfere fra mange land søker til bølgene på playa de las americas. En sen ettermiddag skimtes fremdeles en del surfere i vannet, (www. Johnsteffensen. No)Surfere foretrekker helst Playa de las Americas der en definitivt ikke er alene om å drive denne aktiviteten. Det fins flere surfeskoler på stranden, men i følge Apollo ligger de beste, offisielle surfeskolene like foran Hotel Las Palmeras. 

Om du vil besøke Europas største vannpark, Siam Park, så kan en ta seg fram dit med gratisbuss fra Los Cristianos og Playa de las Americas. Målet er Costa Adeje og den Thailand-inspirerte Siam Park. Her fins bl.a. en kunstig strand med sand fra Portugal, samt en maskin som lager tre meter høye bølger hver hele time, bølger som kan surfes på. Inngangsbilletten blir billigere om du forhåndsbestiller på nettet.

Shop till you drop. Det fins en mengde shoppingsentre på tenrife. De mest kjente er oasis i los cristianos, americas plaza og safari i playa de las americas. Dette er safari. (www. Johnsteffensen. No)Ubåtsafari er også svært populært. Submarine Safaris tar deg med til 30 meters dyp der du kan nyte livet under havflaten gjennom store panoramavinduer. Ubåten er bygget i Finland og kostet 3,5 millioner dollar. Den tar 48 passasjerer. Turen varer en time og er tilgjengelig for alle fra 2 år og oppover.

Fañabé ridesenter tilbyr rideturer mellom appelsintrær og bananplantasjer der en også kan nyte utsikten til Costa Adeje og La Gomera.

Midt i Playa de las Americas fins en praktfull 18 hulls golfbane designet av den amerikanske golfspilleren John Jacobs. Flere hoteller er plassert rundt det vakre anlegget.

Spanias høyeste fjell, Teide, fins på Tenerife. Det er 3 718 meter over havet. En kan kjøre gjennom nasjonalparken Las Cañadas, for deretter å fortsette med gondolbanen som starter på 2 350 meter og tar deg opp til 3 555 meter. De siste meterne må en ta beina fatt. På toppen av taubanen er en steintrapp. Denne er obligatorisk fordi dette er den eneste veien som fører til toppen av Teide. Du kan ikke besøke kraterkanten sånn uten videre. Du må ha tillatelse. Den er gratis, men du må vise passet ditt. Det går også an å få tillatelse via nettsiden www.reservasparquesnacionales.es  Her fins instruksjon på engelsk, tysk og fransk. NB! Dersom vulkanbesøket foregår om vinteren, du ta med tykk genser. Ikke bare kan det i fjellet være store temperatursvingninger i løpet av en og samme dag, det kan også være betydelig temperaturforskjell mellom strendene ved kysten og kraterkanten, opp mot 40 graders forskjell (dvs. fra +26 grader til -16 grader)…

 

La andre få vite om dette innlegget..