Kan vi stole på Tripadvisor?

Villa cortes restaurant

Kan vi stole på Tripadvisor?

Reisebrev fra tenerife (kanariøyene) www. Johnsteffensen. NoREISEBREV FRA TENERIFE (2)

John Steffensen forteller fra Playa de las Américas – Tenerife

 

Tenerife-februar-2013-015-villa-cortes
Kan vi stole på tripadvisor? Vi valgte hotell på tenerife ut fra anbefalinger på tripadvisor.

Tripadvisor er bra på flere måter, ikke minst hvis en ønsker å oppsøke et hotell eller et spisested som har fått rosende omtale av andre. Men kan vi stole på Tripadvisor? 

For det første er jeg sikker på at en del Tripadvisor-råd må tas med en klype salt. En god greie er å se bort fra de aller beste tilbakemeldingene – samt de desidert dårligste. Det er alltid en risiko for at noen av de som har skrevet en evaluering på Tripadvisor, kan ha hatt vikarierende motiver for sin tilbakemelding. F.eks. fins det tilfeller der folk har rost et sted opp i skyene fordi det er de selv som drifter stedet eller har eierinteresser der. På samme måte kan det tenkes at konkurrenter innenfor et område forsøker å stikke kjepper i hjulene for et hotell eller en restaurant som har mye besøk. Dermed kan de skrive dårlige tilbakemeldinger i Tripadvisor, råd som ikke på noen måte er representative eller troverdige. Derfor; se bort fra de aller beste og de desidert dårligste anbefalingene.

Tripadvisor får bestemme

Da vi dro til Tenerife hadde jeg gjort «leksen» på forhånd. Jeg hadde sjekket Tripadvisors råd. Jeg innrømmer gjerne at valget av hotell ble foretatt på grunnlag av mange positive tilbakemeldinger på Tripadvisor. Hotellet var for så vidt helt flott, mye var skikkelig bra, men kanskje ikke  perfekt som enkelte av Tripadvisors «gjester «hadde meldt tilbake. I et senere reisebrev vil jeg fortelle hva som var dette hotellets forbedringspotensiale…

Garibaldi
Restaurant garibaldi ønsket å fremstå som både innbydende og seriøs, noe en merkbar annonsering kunne indikere. Vi hadde det for så vidt ok, men maten var ikke som forventet.

Verre var det med spisestedene i området. De var vanskelig å oppspore! Jeg hadde flere på listen min, men fant bare ett av dem. Det spisesetedet hadde imidlertid et heller tvilsomt inngangsparti, og vi fant ingen gjester i restauranten. Så da betakket vi oss. Dette kunne vel neppe være et av de beste spisestedene på Playa de las Americas? Og hvis den var det, så hadde også det et betydelig forbedringspotensiale, for her var det ikke noe som fristet, verken menyen eller lokalitetene. Så… kan vi stole på Tripadvisor?

Vanskelig å finne stedene Tripadvisor anbefaler

De andre spisestedene som Tripsadvisor anbefalte,  fant vi ikke. De vi spurte, kunne heller ikke hjelpe oss.

Dermed måtte vi finne andre spisesteder på egen hånd. Det var ikke vanskelig, for er det noe det er plenty av på Kanariøyene og andre turistdestinasjoner, er det nettopp restauranter, spisesteder der turister nærmest blir forfulgt – eller headhuntet – forsøkt dradd inn – for at en ikke skal gå forbi når en går forbi.. Veldig anstrengende og utrolig irriterende!

Ikke lett å finne gode spisesteder på Tenerife

Villa-cortes-restaurant
Tiziano – mediterranean cuisine – her fotografert fra villa cortes’ vakre oase. Dette er hotellets beste restaurant, og det var her vi inntok det eneste virkelig gode måltidet på tenerife. (foto: john steffensen)

I en uke oppholdt vi oss på Tenerife, og de eneste middagene som kan sies å ha vært i nærheten av en gastronomisk nytelse, hadde vi på vårt hotell. Første og siste dag spiste vi middag her, de andre dagene vandret vi omkring på jakt etter steder som kunne falle i smak, restauranter som kunne friste til et godt måltid. Det ble dessverre ingen stor suksess. Alle spisestedene vi besøkte, fikk av hhv. terningskast 3 og 4, men aldri 6 – ikke 5 heller. ..

Den første middagen på hotellet var imidlertid meget eksklusiv. Uten tvil en sekser!

Den siste kvelden prøvde vi en annen restaurant på samme hotell, en restaurant som bare holdt åpent lørdager. Der lokket de med «mexicansk aften» og ditto meny. Dette ble heller ikke 100% vellykket… Maten var god, men assosiasjonen til John Cleese i Fawlty Towers («Hotell i særklasse») var svært påtrengende. Her manglet riktignok myndige Cybil, men forvirrete Basil og ikke minst den uhyre distre Manuel var til stede i rikt mon! Det ble mye armer og bein, mye frem og tilbake, feile bordbestillinger og rot med tanke på hvem som hadde diabetes og ikke hadde diabetes. Vi opplevde endatil å bli frarevet retten like etter at måltidet var påbegynt. Årsak; den retten inneholdt sukker noe som diabetikeren ikke skulle ha, osv. osv. 

 

La andre få vite om dette innlegget..