Ultralyd av hjertet avdekker ikke alt

Lær kroppen din å kjenne og vær obs på endringer!

Ta endringer i helsen din på alvor!

Lær kroppen din å kjenne og vær obs på endringer!– Fortell din kone at hun blir ikke kvitt deg så lett! lo hjertespesialisten etter at jeg hadde vært til grundig sjekk hos ham i juli 2010. Jeg hadde blitt henvist til kardiologen av fastlegen, og min kone som har noe kompetanse innenfor dette, hadde vært tydelig pådriver for at jeg måtte få sjekket ubehaget i brystet hos legen. Så ble jeg henvist til nevnte spesialist som ikke fant noe galt med meg. Ultralyd (ekko) av hjertet var bra, blodtrykk og hjertelyder likeså. Endatil belastnings EKG (sykkeltesten) gikk knirkefritt. – Du er frisk! sa spesialisten, og så la han til den flåsete kommentaren om at min kone ikke kom til å bli kvitt meg så lett… Han skulle bare ha visst!

For mindre enn ett år senere tar så vel min kone som fastlegen affære igjen. Denne gangen blir jeg sykehusinnlagt enda alle prøver er fine. Verken min ektemake, fastlegen eller jeg var komfortabel med det ubehaget jeg kjente i brystet – og hjertet som tidvis oppførte seg merkelig. Jeg ble innlagt i grevens tid… Denne gangen ble det konstatert at jeg på ingen måte var noe pålitelig papir, og at dersom jeg ikke ble operert, ville jeg kunne pådra meg et stort hjerteinfarkt når som helst. Ustabil angina, lød diagnosen. Plutselig fikk førstnevnte hjertespesialist sitt bombastiske utsagn en ganske annen valør. Min kone kunne faktisk risikere å miste meg – mindre enn et år etter første spesialistkonsultasjon..

Et stort legesenter reklamerer for tiden for hjertesjekk med ultralyd for å avdekke evt. hjerteproblematikk. Da vil jeg gjerne bli trodd på at en slik sjekk, for det var en slik undersøkelse jeg gjennomgikk i juli 2010, ikke nødvendigvis avdekker alt som evt. måtte være under oppseiling. Det er litt viktig å være klar over dette, for det kan være at problemer oppstår senere, problemer som ikke ble avdekket ved legesjekken. Derfor er mitt råd til deg; lytt til kroppens signaler. Vær oppmerksom på enhver endring som måtte oppstå i din helsetilstand. Det skader ikke å gå en gang for mye til lege – enn en gang for lite. Jeg ønsker ikke å skremme noen, men jeg vil at du skal lære deg selv og din kropp godt å kjenne, slik at du kan registrere eventuelle endringer – og at du tar slike forandringer på alvor!

La andre få vite om dette innlegget..