Vår Shetland sheepdog, Kompis, er blitt 18 måneder gammel. Du verden for en god hund!

Kompis på ålvundeid 150x150

Hundeliv          

Dette er Kompis (18 måneder gammel)   Egentlig navn: Hesa Joker   Vekt nå: Ca 9,750 kg   Rase: Shetland sheepdog   Oppdretter: Tunmark Shelties (Norunn J. Morvik, 5200 Os)

Tiden flyr… Kompis er blitt 18 måneder

Kompis på ålvundeidTenke seg til… Kompis er allerede blitt atten måneder gammel – dvs. ett og et halvt år. 

Vår Shetland sheepdog har på mange måter utviklet seg etter boken, Kompis er kjempesnill, kosete, kjærlig og hengiven. Han er en skikkelig «gladgutt».

Kompis sin pels har jeg beskrevet tidligere. Den er kort og godt genial. Hunden er som bygget for norske forhold, den tåler svært godt de fleste værtyper. Det ytterste laget er slik at vannet preller av som på en regnfrakk, og den ullaktige underpelsen er godt beskyttet av «regnfrakken». Dermed tar det lang tid før Kompis blir våt til skinnet.

Kompis kosebamse

Et annet pluss med pelsen er at Kompis er svært myk og god, som en kosebamse. Det er deilig å kunne stryke seg tett inntil ham, og pelsen har ingen påtagelig hundelukt. Selv når Kompis er våt, er det aldri noen sur eim av ham.

Nå er Kompis blitt så stor at han har sluttet med det meste av fantestreker eller valpefakter. Ikke helt riktignok, for fremdeles kan vi gripe ham i å gjøre ting som han vet ikke er akseptabelt. Som det å tygge på skolisser.

Kompis vakthund

Nå har vi skiftet ut buret på soverommet med en saccosekklignende madrass. Dessuten står soveromsdøren åpen slik at Kompis kan rusle omkring i huset. Dette gjør han svært stille, vi hører ikke at han forflytter seg. At Kompis kan rusle rundt i huset, gir oss en ekstra betryggelse, for han er en god vakthund – eller varsler. Han gir beskjed straks noe uforutsett inntreffer. Alt som ikke er slik det pleier å være, registreres umiddelbart. Da varsler han om det…

Kompis lammerompe

Kompis er et svært sosialt vesen, og han elsker barn. Han synes det er aldeles fenomenalt når barnebarna våre kommer på besøk. Da er han bortimot ekstatisk og halen vifter som en lammerompe. Kompis er kjempehappy og klar for å leke. For er det noe Kompis ennå ikke har gitt seg med, så er det nettopp det å leke. Han elsker å leke med liten og stor, og han er ganske utholdende også. Om han ikke får oss i gang straks, kommer han med leken i kjeften og ser på oss med det bedende blikket. De utrolig vakre, snille, brune øynene kan ingen motstå. Forventningen står skrevet i blikket hans, og det går ikke an å skuffe ham. Klart vi skal leke…! Etter litt frem og tilbake er det som om han synes at han har fått lekt nok for en stund. Da gir han seg gjerne på eget initiativ – eller forstår at den andre kanskje ikke vil leke mer fordi han/hun har viktigere gjøremål enn det å være opptatt med verdens vakreste Shetland sheepdog.

Kompis familiehund

Og hvis du lurer på om Kompis er en utstillingshund, så er svaret nei. Kompis er og blir en familiehund, ikke en hund som skal vises frem for kreti og pleti. Sånn er det med den greien. Og det synes vi er helt greit.

Kompis med favorittleken sinVil du lese mer om Kompis, vår Shetland sheepdog, kan du klikke her

 

La andre få vite om dette innlegget..