Magefett og kroniske betennelser kan du få gjort noe med

Foto ehimetalor akhere unuabona unsplash

Bekjemp magefett og kroniske betennelser.

Får vi velge, vil vi unngå magefett og redusere betennelser i kroppen. Her følger seks ernæringsmessig gode råd som forskere synes å være enige om. Følgende kan du spise med beste samvittighet. Dette krymper ditt magemål og reduserer betennelser i kroppen:

Frukt og grønnsaker bidrar til å bekjempe kroniske betennelser på grunn av sine rike næringsstoffer og høye innhold av fiber. Enkelte typer er mer potente enn andre. Gode anti-inflammatoriske frukter og grønnsaker er f.eks. bær, epler, brokkoli, spinat, sopp, papaya og ananas.

For å øke det gode HDL-kolesterolet er umettet fett absolutt å anbefale. Slikt fett reduserer i tillegg betennelser i kroppen. Mandler og valnøtter er rike kilder på hjertesunt fett. Om du også har olivenolje og avokado på menyen, er dette meget fornuftig,

Grønn te er rik på flavonoider som har naturlige anti-inflammatoriske egenskaper. Grønn te bidrar også til å redusere såvel magemål som fett.

Du vil trolig ha glede av å lese om Havregrøtklubben

Krydder inneholder også potente betennelsesreduserende ingredienser. Bruk hvitløk, kanel, ingefær, gurkemeie og chilipepper med beste samvittighet. Ofte!

Forskning har vist at en høy andel av omega-3 fettsyrer, samt en lav(!) andel av omega-6, har gode betennelsesdempende egenskaper. Du får mye omega-3 gjennom bl.a. valnøtter, linfrø og fisk – spesielt villaks.

Sist, men ikke minst, vann. Betennelser som er forårsaket av giftstoffer, må spyles ut av kroppen. Derfor er det viktig å drikke vann ofte. Kvinner anbefales å drikke 27 dl vann i døgnet (= 11 glass). For menn er anbefalingen 37 dl (= 15 glass). I disse tallene inngår også væske fra mat og annen drikke enn vann; ca 20%. 

Foto øverst på siden: Ehimetalor Akhere Unuabona / Unsplash

Middelhavskosthold del 1. Foto louis hansel unsplash
Les mer om hjertesunn mat ved å klikke på bildet

 

La andre få vite om dette innlegget..