Kompis, vår Shetland sheepdog, er blitt 2 år

Kompis - shetland sheepdog - er blitt 2 år (foto: www. Johnsteffensen. No)

 Hundeliv          

Dette er Kompis (24 måneder gammel)   Egentlig navn: Hesa Joker   Vekt nå: Ca 11,0 kg   Rase: Shetland sheepdog   Oppdretter: Tunmark Shelties (Norunn J. Morvik, 5200 Os)

Du verden så fort tiden går… Kompis er blitt 2 år!

Kompis - shetland sheepdog - er blitt 2 år (foto: www. Johnsteffensen. No)

 

He’s a good looking guy, Hesa Joker! Eller Kompis som han heter til hverdags. En staselig kar – og en flott, kjærlig og lojal hund. Han passer på flokken døgnet rundt. Han er gjeterhund må vite, og slike er på vakt hele tiden. Det ligger i genene. Flokken skal være samlet, den som er på ville veier må hentes inn igjen. Om noen forlater flokken, gir Kompis beskjed. Han vil ha kontroll på alle.

Sånn er det med gjeterhunder, og sånn er det med Kompis. Men du verden for en snill hund! Han har et usedvanlig godt lynne, er svært kjælen, omsorgsfull, blid og fornøyd. Kompis er topp!

Alt er likevel ikke like rosenrødt, for dette med biler sitter jammen langt inne. Så lenge bilene kjører der de skal – eller bør, f.eks. på hovedveien, er det meste greit. Men kommer de for tett innpå, vil han gjerne ta dem. Og sånt er slitsomt, vi må alltid være på vakt, for Kompis sine veier er bokstavelig talt uransakelige. Han er riktignok blitt bedre, og håpet er at han snart vil innse at dette er et håpløst prosjekt. Men fremdeles er vi ikke i mål, selv om det er blitt lenger mellom hver gang det skjer.

Shetland sheepdog er svært lærevillige hunder, og de elsker å vise det. Kompis digger belønninger, og han gjør mye for å oppnå dem. Han har lært seg en del «kunster», men hadde jeg hatt mer visdom og interesse for det, så hadde vi sikkert drevet med agility også. Men vi trener litt når vi er sammen, og Kompis er rask i oppfattelsen. Han er en intelligent hund. Det skal han ha… Hadde han bare hatt vett og forstand til å la bilene være, og ikke minst lære av sine tåpelige utfall (eller innfall) mot firhjulingene… 

Men… alt i alt er vi strålende fornøyd med Kompis. Han er blitt et kjært familiemedlem, og han har funnet sin plass i flokken. Han har sine greier, sitt faste rituale, og han er nøye på at det blir fulgt. Jeg skal fortelle mer om dette senere, men akkurat nå står Kompis utålmodig og venter, for han vet at nå er det på tide med en tur. Ut på tur – aldri sur. Kompis får meg ut i all slags vær, og han elsker å gå tur. Det er dagens ubestridte høydepunkt. Selv er jeg ikke alltid like motivert, i hvert fall ikke hvis det er surt, kaldt og guffent vær. Men når Kompis har fått meg i gang, så må jeg medgi at det er herlig å vandre i Guds frie natur – og nyte så vel naturen som «verdens beste vov».

Gratulerer med dagen, Kompis! 

Les mer om Kompis, vår Shetland sheepdog, her.

La andre få vite om dette innlegget..