Søtpotet-lasagne smaker bedre enn vanlig lasagne

Sotpotet lasagne foto johnsteffensen. No

Søtpotet-lasagne smaker bedre enn vanlig lasagne.

Om du ikke har spist søtpotet-lasagne før, har du faktisk gått glipp av noe. Søtpotet-lasagne er nemlig svært godt, og jeg nøler ikke med å gi retten terningkast 6. Så god er den! (Se oppskriften nedenfor.)

Søtpotet en av de sunneste

Vignett sunt godt. Www. Johnsteffensen. No
John anbefaler!

Søtpotet kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og er som navnet tilsier, noe søtere enn vanlig potet. Men søtpotet er ikke noen potet, den tilhører ikke en gang samme familie. Søtpotet kan tilberedes som vanlig potet, den kan brukes til alt. Søtpotet har et meget lavt fettinnhold og et høyt innhold av beta-karoten. Beta-karoten blir i kroppen omdannet til vitamin A noe som bl.a. bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Søtpotet kan også normalisere blodtrykket. Når vi videre tar i betraktning at søtpotetens GI (glykemiske indeks) er lavere enn potetens, har søtpoteten også gunstig effekt på blodsukkeret ved at dette ikke stiger like raskt som når man spiser vanlig potet. Søtpotetens naturlige sukkerinnhold slippes mer gradvis ut i blodet, noe som bidrar til en jevnere tilførsel av energi. Søtpotet er en av de sunneste grønnsakene du kan spise. Den naturlige søtsmaken er ikke bare god, den er også proppfull av proteiner, fiber, beta-karoten, kalium og vitamin C og E.

Sotpotetens naeringsinnhold
Mange gode argumenter for å spise mer søtpotet. Dette er bare noen av dem.

Søtpotet er meget anvendelig

Smaken minner om gulrot. Etter varmebehandling får søtpoteten en myk, kremaktig og meget lekker konsistens. En middels stor søtpotet inneholder bare 117 kalorier. Søtpotet har utrolig mange anvendelsesområder; den kan stekes i skiver, kokes, moses, syltes, wokkes og bakes. Den er en velsmakende grønnsak i en rekke kjøttretter, alene eller sammen med andre grønnsaker. Søtpotet er dessuten meget godt egnet til kaker og desserter. En genial grønnsak med andre ord.

Søtpotet-lasagne som bare prøves

Sotpotet lasagne med salat. Foto johnsteffensen. No
Søtpotet-lasagne er kjempegod i seg selv, men en fersk salat setter prikken over i-en. Skikkelig nam-nam! Foto: johnsteffensen. No

Til slutt over til herlig søtpotet-lasagne. Den må bare prøves! Jeg føler meg trygg på at oppskriften vil falle i smak.

I søtpotet-lasagne erstatter søtpoteten de tradisjonelle pastaplatene. Sistnevnte inngår IKKE i lasagne av søtpotet. Bortfallet av pastaplater gjør ikke bare lasagnen sunnere, den blir faktisk også bedre. Mye bedre! 

Jeg tipper du blir hekta på søtpoteter etter dette!

Søtpotet-lasagne. Oppskrift:

Til ca 3 til 4 porsoner trenger du:

 • 400 gram karbonadedeig
 • 2-3 ss tomatpurê
 • 3-4 ss hakkede tomater på boks
 • 1 hakket løk
 • 1/2 chili 
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 dl vann
 • 250 g cottage cheese
 • 1 middels stor søtpotet, ca. 400 g
 • Revet ost
 • Krydder: Paprikakrydder, salt, pepper, oregano

Sett ovnen på 175 grader. Stek karbonadedeig og sett til side. Deretter stekes hakket løk med presset hvitløk og finhakket chili. Ha alt i samme stekepanne, tilsett tomatpuré, hakkede tomater og vann. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus og smak til med krydder.

Skrell søtpoteten og skjær den i 2-3 mm tykke skiver. Finn en passelig stor ildfast form. Start med å legge kjøttsausen i bunnen, deretter søtpotetskiver + cottage cheese i 2-3 lag før du avslutter med kjøttsaus og ost på toppen.

Stek lasagnen på nederste rille i ca. 45 minutter eller til søtpotetskivene er møre og osten gylden. La lasagnen hvile litt før servering. 

PS! Du kan også ta osten på etter 20-30 minutter steketid for å være sikker på at søtpotetskivene er møre.

Serveres med en frisk salat.

La andre få vite om dette innlegget..