Havregrøt-klubben: Oppskrift 1 – “Sjoko-Xplosion”

Havregrøt klubben. Havregrøt er topp www. Johnsteffensen. No

Havregrøtklubben – Oppskrifter

Femti nyanser av havregrøt

Fifty Shades of Outmeal – 1

Sjoko-xplosion er en fortreffelig havregrøtvariant. Kombinasjonen mellom havregrøt, bær, nøtter, yoghurt, is og sjokolade smaker himmelsk. Men selv om havren er sunn, er det litt mange kalorier i sjoko-xplosion. Men en gang i blant kan du vel unne deg litt luksus? Denne varianten anbefales på det varmeste! - www. Johnsteffensen. No

Til alle venner av havregrøt: I tiden fremover vil det følge flere oppskrifter på den kjernesunne og fortreffelige grøten på johnsteffensen.no. 

“Femti nyanser av havregrøt” (Fifty shades of oatmeal) starter med en heftig, eksklusiv og velsmakende variant, en havregrøt som neppe skal brukes hver dag. Men oppskriften bør prøves, for den er virkelig god:

Gourmet. Havregrøt-klubbens oppskifter på gourmetgrøt, havregrøt som har noe ekstra. Www. Johnsteffensen. No

Gourmet. Havregrøt-klubbens oppskifter på gourmetgrøt, havregrøt som har noe ekstra. www.johnsteffensen.no

“Sjoko-Xplosion” (Inspirert av Tor Kristian Ervik)

Start med basisgrøten, dvs. en porsjon: Først 1,5 dl vann + 1 dl melk. (Du kan evt. kutte ut melken og bare bruke 2,5 dl vann). Gi 1 dl havregryn (store) et oppkok. Når det begynner å koke, skrur du ned varmen og lar det småkoke i 5-6 minutter. Rør om av og til så det ikke svir i bunnen. Når konsistensen er blitt “grøtete”, er basisgrøten ferdig. Tilsett fra 1/4 til 1/2 ts salt per porsjon (prøv deg frem).

Med utgangspunkt i basisgrøten tilsettes “Sjoko-Xplosion”-ingrediensene; 1 ss kakao og 1/2 ss brunt sukker. (Hvis du ikke har dette, kan du like gjerne ta 1 ss “Rett i koppen – Sjokoladedrikk”, dvs. tørt). Server grøten med raspet kokesjokolade, 1 – 2 kuler vanilje/eller fløteis + en skvett yoghurt. Pynt gjerne med blåbær og valnøtter – eller noe annet “smukt” du har for hånden. Mer om “Sjoko-Xplosion” på det store bildet.

Hvem har sagt at havregrøt er kjedelig…? Dette er i følge opphavsmannen skikkelig nam-nam, nesten som festmat å regne. 

Neste oppskrift: Havregrøt med kald nypesuppe

 

La andre få vite om dette innlegget..