Kjøleskapsgrøt «Halichi exquisitamente» – en herlig smaksopplevelse

Havregrøt-klubben fins på www. Johnsteffensen. No. Et vell av havregrøt-oppskrifter...

Havregrøtklubben – Oppskrift 7

Dette er snadder; kjøleskapsgrøt som gir deg en herlig start på dagen

Fifty Shades of Outmeal

Havregrøt-klubben gourmet er oppskrifter som har noe ekstra, og som er spesielt velsmakende. Johnsteffensen. No
Havregrøt-klubben gourmet er oppskrifter som har noe ekstra, og som er spesielt velsmakende. Johnsteffensen. No

Halichi exquisitamente inneholder «Jacobs granola nøtter», havregryn, gresskarkjerner, chiafrø, linfrø, biola frukt + grønt med røbeter/eple/lime, melk + yoghurt

Det burde egentlig ha vært en godt bevart hemmelighet, men jeg kan likevel ikke la være å dele denne halichi-oppskriften. Den er mikset av undertegnede og har vært mitt faste frokostinnslag de siste månedene. Jeg blir ikke lei av den heller.

Dette er en skikkelig god, aromatisk smaksopplevelse. En fenomenal start på dagen! Halichi exquisitamente (navnet betyr utsøkt god halichi) er kjøleskapsgrøt som lages kvelden før den skal spises. I oppskriften er det mange ingredienser, og følger du denne sånn noenlunde, kan du glede deg til frokost!

Kjøleskapsgrøt halichi med havregryn nøtter chia og linfrø biola frukt grørnt yoghurt melk foto johnsteffensen. No
Kjøleskapsgrøt som blir en fortreffelig start på dagen. Denne varianten er kalt halichi exquisitamente. Foto: john steffensen

Slik går du frem:

Finn et stort glass. Hell litt melk i glasset (ca 1,5 til 2 cm). Deretter har du i like mye bioladrikk (av typen «Frukt + grønt», den som inneholder rødbeter/eple/lime). Følg opp med en teskje chiafrø, 1 teskje linfrø og 3 – 4 teskjeer yoghurt. Rør godt om.

Når omrøringen er foretatt, tilsettes 1 ss gresskarkjerner (som for øvrig er kjempesunt) pluss noe nøttegranola° (dvs. en liten neve). Rør godt en gang til. Sørg for at det som fins i bunnen av glasset blir fordelt godt.

Til sist har du havregryn på toppen (omtrent like mye som nøttegranolaen). Etterfyll med litt melk (eller biola) slik at det tørre løfter seg ørlite grann i glasset. Nå rører du godt om i glasset for tredje gang, dvs. at du tar en barneskje og løfter opp fra bunnen omtrent 15 ganger. Er det plass igjen i glasset, etterfyller du med litt melk og/eller biola (frukt + grønt) på toppen. Etter dette settes glasset i kjøleskapet der halichien får stå til neste morgen.

Så kan du legge deg med et smil om munnen, vel vitende om at du har en aldeles nydelig kjøleskapsgrøt som venter på deg om morgenen, fiks ferdig. Du henter glasset ut av kjøleskapet og nyter Halichi exquisitamente i fulle drag. Du kan glede deg!

PS! Om du vil gjøre denne kjøleskapsgrøten til en virkelig gastronomisk nytelse, skal du tilsette 1 teskje fiken-syltetøy. Rør fiken-syltetøyet inn i halichien (mitt foretrukne valg) eller bruk det som topping. 

° Nøttegranola. Selv foretrekker jeg «Jacobs granola nøtter» som bl.a. føres av Meny.

Gå videre til: Test av Fjordland havregrøt

Se flere oppskrifter på kjøleskapsgrøt (halichi) og flere varianter av havregrøt.

Havregrøtklubben er ingen klubb i vanlig forstand, men et forum for dem som liker havregrøt og som ønsker å variere havremåltidet. Havregrøtklubben fins under kategorien «Helse» på www.johnsteffensen.no  Om du har oppskrifter du vil bidra med, er det hyggelig om du deler dette her. Benytt da «Kontakt» som fins oppe til høyre.

La andre få vite om dette innlegget..