Monster. Uspennende, uforløst og usammenhengende. Med andre ord: Skrekkelig dårlig!

Ingvild hothe bygdnes er hedda i nrk dramaet monster

Nrk-serien Monster får terningkast 1

«Monster». Uspennende, uforløst og usammenhengende. En skrekkelig dårlig TV-serie.

Foto: Ingvild Holthe Bygdnes som politibetjent Hedda i Nrk-serien «Monster» (nrk.no)

Jeg har kommet til at det må være noe i veien med meg. Ikke bare har jeg problemer med å forstå en del absurde reklame-videoer, reklamesnutter som tilsynelatende har intet eller lite å gjøre med det produktet eller det firmaet det reklameres for. Mange ganger sitter jeg (og flere med meg) undrende tilbake og tenker; hva var vitsen med dette? Hva var det de ville oppnå med denne reklamen?

Men det stopper ikke her. Nå har jeg lidd meg gjennom Nrk-serien Monster som er blitt vist mandager og onsdager i de siste ukene. Tilsammen 7 episoder består dramaet av, men jeg våger påstå at alt kunne ha vært unnagjort på en eller to episoder. For makan til møl skal en lete lenge etter. Her er det et oppkomme av bygdeoriginaler og mennesker langt utenfor folkeskikken, samt et landskap som fremstår som så øde og goldt at en ikke blir litt fristet til å oppsøke det. Betegnelsen «Gokk» får med ett innhold.

Monster har ramlet nedover poengskalaen for hver episode, etter først å ha ligget et sted mellom terningkast 3 og 4. Etter femte episode nøler jeg ikke med å fastslå at dette er noe av det dårligste jeg har sett på svært lenge. Monster er uforløst, usammenhengende, uinteressant og ubegripelig kjedelig. VG ga serien terningkast 5, men de hadde kun sett de tre første episodene. Monster blir verre og verre for hver episode og fremstår nå som fullstendig absurd, meningsløst og komplett uinteressant. Det hele blir bare utrolig pinlig, og det virker som om filmskaperne har snekret sammen et manus etter hvert som scenene er blitt spilt inn. Trolig har de klødd seg i hodet og spurt; hva skal vi finne på nå da…?

Absolutt ingen ting overrasker i Monster, her er alt mulig, bare det er meningsløst og absurd nok. La gå med at seerne får problemer med å følge storyen – eller den røde tråden, filmskaperne har gjort som de vil, og filmet og klippet de mest tøvete scener inntil de hadde nok materiale til å fylle de 7 bestilte episodene.

I de fem første delene har det meste vært forsøkt. Nå lurer vi bare på om det vil dukke opp et rosemalt romskip på Finmarksvidda, eller om en elefanter i samedrakt, ledsaget av muntrasjonsrådet Dag Otto Lauritzen i Hercule Poirits skikkelse, også kan komme til å dukke opp. Monster er full av idiotiske innspill, og til dels svært amatørmessig utført, blottet for enhver spenning. De siste episodene har vi stort sett vært mest spent på hvor absurd dette dramaet egentlig kan komme til å bli. Innspillingen har foregått ikke langt fra finskegrensen, og eimen av finsk fjernsynsteater synes påfallende og ubehagelig.

Beklager, NRK, dette er dårlig, skrekkelig dårlig! Det eneste kan være at Monster vil oppnå en slags kult-status, for håpløse, absurde og eksentriske produksjoner har en tendens til å bli nettopp det, geniforklart av fansen. Selv er jeg på ingen måte imponert. Dette er ikke en gang filmkunst. Det er bare en sur suppe av likt og ulikt! Uspennende, udelikat, uforløst og usammenhengende, tull og tøys fra ende til annen! 

Vurdering:   1   2   3   4   5   6

Anmeldt av John Steffensen (www.johnsteffensen.no)

 

La andre få vite om dette innlegget..