Marit Voldsæter fikk null i biologi, men ikke på scenen…

Marit voldsæter forsøker seg som ringevikar i standup forestillingen null i biologi..

Trivelig skoledag med Marit Voldsæter

Null i Biologi, men langt fra null på scenen

Marit Voldsæters nye standup-show starter og avslutter minnerikt

Marit Voldsæter kan skryte av at hun strøk på skolen og fikk null i biologi. Men standup-forestillingen «Null i biologi» viser at den munnrappe bergensfruen på ingen måte er et null på scenen. Det blir en trivelig stund sammen med Marit Voldsæter, der det meste dreier seg om skolen. 

Marit er blitt ringevikar, og vi er med på hennes første dag som lærer. «Null i biologi» starter riktig bra der hennes første fag nettopp er biologi. Tidvis oppleves denne timen som svært interessant, selv om den også har et betydelig komisk tilsnitt. Det siste skulle forresten bare mangle, for publikum har jo betalt for en standup-forestilling, ikke ekstraundervisning i et skolefag. Men i starten på forestillingen evner Marit Voldsæter faktisk begge deler, både å være en god lærer og være komiker. Dette er glitrende utført.

Men etter pangåpningen dabber det litt av. Det blir aldri kjedelig, men KRLE-timen er i nærheten av å bli det. Her er det mange muligheter som Marit Voldsæter ikke er i nærheten av å gripe, og harsellasen over bokstavene i fagtittelen (RLE, KRLE osv.) blir litt plumpt.

Selv om mattetimen også fort går i glemmeboken, er mye av det andre som Marit Voldsæter lirer av seg, virkelig artig. De fleste kjenner seg igjen i skolehverdagen, for skole er noe som alle har et forhold til, enten foran eller bak kateteret. I så måte møter Marit Voldsæter et takknemlig publikum.

Avslutningsnummeret blr befriende herlig og skikkelig bra, og med ett skjønner vi hva som er forestillingens svakhet, ved siden av at Marit Voldsæter banner unødvendig mye, noe som oppleves enerverende i lengden. Men til slutt kommer Marits hyllest til lærerne i skolen, og her slår Marit Voldsæter seg løs innenfor en sjanger vi vet hun mestrer godt; det musikalske. Avslutningssangen sitter som en kule, og vi skjønner at «Null i biologi» mangler en vesentlig skoletime, nemlig musikk. Med Marit Voldsæters talent kunne en musikktime blitt riktig så minneverdig, like minneverdig som biologitimen i starten på forestillingen. Kanskje kan hun musisere mer neste gang hun innbyr til show, for Marit Voldsæter er så visst ikke noe null i musikk.

Anmeldt av John Steffensen – www.johnsteffensen.no

Marit Voldsæter

Standup: Null i Biologi

Terningkast:     1    2    3    4    5    6 

Les også om Christine Hopes «Hope, skulder kne og tå»

La andre få vite om dette innlegget..