Test av Fjordland Havregrøt

Havregrøt-klubben vurderer ferdiglagd havregrøt. Www. Johnsteffensen. No

Havregrøtklubben – Test av ferdig havregrøt

Hvor god er Fjordland Havregrøt?

Fjordland havregrøt blir testet. Www. Johnsteffensen. No
Fordi fjordland havregrøt er lagd av kuttet havre, får grøten en nøtteaktig smak. Det har jeg sansen for. Men selv foretrekker jeg havregrøt lagd med lettmelk. Fjordland sin ferdige havregrøt er basert på helmelk, noe som gjør at grøten oppleves ganske mektig. Foto: john steffensen

Det er mange som tilbyr lettvinte havregrøt-løsninger. Denne gangen evalueres Fjordland Havregrøt som bl.a. er nøkkelhullmerket og uten tilsatt sukker. Kan denne ferdig-grøten hamle opp med den hjemmelagde?

Fjordland Havregrøt er laget av kuttet havre, dvs. hele havrekorn som er delt i to istedenfor å være presset til flate havregryn. Når kornene ikke blir valset, kommer den opprinnelige havresmaken bedre frem, og grøten får en nøtteaktig smak i tillegg til at tyggemotstanden blir større. I så måte ligner Fjordland Havregrøt på havregrøt laget av urkornet svarthavreSmaken på de to havregrøtvariantene er egentlig ganske lik.

Dette er avgjort et pluss for Fjordland Havregrøt, for kuttet havre liker jeg, den er bedre enn vanlig havregrøt. På den annen side er Fjordland en mektig havregrøt, noe som skyldes av grøten er laget med helmelk. Her er det smak og aroma i massevis, men kanskje litt i meste laget…? Når grøten spises, slår det meg at akkurat denne varianten ville ha smakt perfekt med kald nypesuppe som saus. (Se oppskrift 2 i Havregrøt-klubben). 

Ett er sikkert; Fjordland Havregrøt er et mye bedre alternativ enn de mange lettvint-havregrøtene på boks som bare skal tilsettes vann. De variantene kan neppe kalles grøt. 

Jeg er i tvil om terningkastet for Fjordland Havregrøt. Det må bli et sted mellom fire og fem. Etter litt frem og tilbake lander jeg på fire, men det er en sterk firer. Å lage havregrøt selv tar ikke mye lenger tid, men så er det jo praktisk at Fjordland Havregrøt blir til i mikrobølgeovnen, og at det dermed blir mindre oppvask. Om du liker grøt laget av helmelk, er dette gode greier. Jeg synes grøten blir litt vel mektig. Personlig foretrekker jeg havregrøt laget med lettmelk.

Terningkast:     1    2    3    4    5    6

Neste oppskrift: Havregrøt med brunost

Se de mange oppskriftene på havregrøt som fins på johnsteffensen.no

Havregrøtklubben er ingen klubb i vanlig forstand, men et forum for de som liker havregrøt og som ønsker å variere havremåltidet. Havregrøtklubben finner du i kategorien «Helse» på www.johnsteffensen.no  Om du har oppskrifter du vil bidra med, er det hyggelig om du deler dette. Benytt i så fall «Kontakt» som du finner oppe til høyre.

 

La andre få vite om dette innlegget..