Havregrøt med brunost

Havregrøt-klubben for deg som elsker havregrøt og som er på jakt etter nye oppskrifter på havregrøt. Www. Johnsteffensen. No

Havregrøt-klubben – Oppskrift 8

Havregrøt med brunost

Fifty Shades of Outmeal

Oppskrift på havregrøt med brunost, en av mange havregrøt-varianter på johnsteffensen. No. Foto: john steffensen
Havregrøt med brunost er en god, aromatisk rett med et karamellaktig utseende. Havregrøt med brunost trenger et par minutter ekstra koketid, men grøten er likevel fort unnagjort. Havregrøt med brunost er litt mektig, men meget god! Foto: john steffensen

Det fins mange varianter av havregrøt. For noen oppleves havregrøt som «bensin», en fenomenal start på dagen. Havregrøt-klubben presenter mangfoldet, nå også havregrøt med brunost.

Start med basisgrøten; f.eks. 1 porsjon: dvs. 1 dl havregryn, 2,5 dl væske (gjerne en blanding av melk og vann) + litt salt. Tilsett 4 – 5 skiver brunost og gi det et oppkok. Kok deretter på svak varme mens du rører litt av og til. Server.

PS! Dersom en bruker «skivet brunost», er det trolig nok med 3 – 4 skiver til en porsjon. Husk at havregrøt med brunost er en flott måte å kunne anvende brunost som er blitt tørr eller har dårlig dato. I grøten merkes ikke dette. (Unngå å kaste mat.)

Du vil trolig også ha glede av flere oppskrifter på havregrøt

Varm kakao eller varm sjokolade passer godt til havregrøt med brunost.

Inspirert av web’en «My Little Norway» kan denne kakao-oppskriften med en litt spesiell vri mot slutten, sette en ekstra spiss på havregrøt med brunost: 

To kakao-kjærlighets-krus

Drikken kakao har, som de fleste norske favorittretter, ikke noen streng oppskrift som må følges, så lenge en benytter førsteklasses ingredienser. I så fall vil varm kakao oppleves perfekt hver gang. Her følger «Farmors oppskrift for to kakao-kjærlighets-krus»:

Finn to krus av omtrent samme størrelse. Ta ett av krusene og fyll det halvveis med vann. Ha vannet i en liten panne. Tilsett 1 spiseskje godt kakaopulver og 1 spiseskje sukker (evt. sukrin). Visp lett og skru på kokeplaten for å varme opp. Når innholdet er blitt varmt (men før det begynner å koke); brukes kruset til å helle i 1,5 kopp melk. Visp og varm – men ikke la det koke! Når innholdet i pannen er blitt godt varmt, tas pannen av kokeplaten. Nå har en i et par dråper vanilje-essens. Til sist helles den varme kakaoen i kjærlighetskrusene – og så er det bare å nyte såvel kakaoen som hverandre – Og kanskje også litt havregrøt med brunost…? God fornøyelse!

Neste innlegg: Det fins sunn og mindre sunn kanel
Oversikt over alt i Havregrøt-klubben

En fantastisk god oppskrift på grove rundstykker. Www. Johnsteffensen. No

 

La andre få vite om dette innlegget..