Oppskrift til brødbakemaskin: Grovbrød med havre og linfrø

Grovbrød med havre og linfrø..

Bakemaskin – Oppskrift

Grovbrød med havre og linfrø.

Brødbakemaskin oppskrift. Www. Johnsteffensen. No
Oppskrift 3

Hva er vel bedre enn å våkne opp til rykende ferskt hjemmelaget brød? En god brødbakemaskin gir frokosten en ny dimensjon. Det er flere år siden vi hadde kjøpebrød hjemme, brødbakemaskinen har overtatt helt.

Vi har hatt flere bakemaskiner hjemme hos oss. Se hvilken maskin som kommer desidert best ut av de fire vi har benyttet.

Denne gangen gjelder det grovbrød med havre og linfrø, en fin oppskrift. Legg merke til det som står på slutten av oppskriften: Bakemaskiner har ulik størrelse, noe du må ta høyde for. Ingrediensene er til et brød på rundt 900 gram. Merk også rekkefølgen, den må følges! I oppskriften blir linfrø og havregryn liggende å svelle i vannet før programmet starter. Bruker man timer ved bakingen, slik at man våkner til nylaget, ferskt brød, blir linfrøene og havregrynene liggende i vann i flere timer. Det er fordelaktig. Her er oppskriften:

4 dl lunkent(!) vann

2 ss olje (olivenolje eller rapsolje)

1 ts salt

0,5 ts sukker

2 ss linfrø

1 dl havrekli eller havregryn

5 dl hvetemel

1,5 dl sammalt hvetemel grov

1,5 dl sammalt hvetemel fin  *)

2 ts gjær (som legges i en grop øverst på melet)

*) Sammalt hvetemel fin kan evt. erstattes av «Fibra ekstra finmalt og fiberrikt fullkornshvetemel».

Brødet veier rundt 900 gram. Om din brødbakemaskin ikke kan lage like store brød (men bare 600 – 650 g), reduserer du mel-, kli- og grynmengden noe, til cirka 6 dl totalt. På samme måte reduseres lunkent vann til 2,5 dl. 

Husk at rekkefølgen er viktig!

Se flere andre oppskrifter til brødbakemaskin.

La andre få vite om dette innlegget..