Oppskrift til brødbakemaskin
En meget god oppskrift som trolig kan brukes på enhver brødbakemaskin
Jeg har tidligere skrytt uhemmet av alle bakemaskiners mor; Morphy Richards Premium Plus. Dette er en eminent bakemaskin som leverer hver eneste gang. Den koster noen hundrelapper mer enn konkurrentene, men merprisen spiller ingen rolle når en jobber med dette elegante produktet. Morphy Richards fins ikke i vanlige butikker, men du får den på nettet, blant annet i flere norske nettbutikker. Løp og kjøp!
Da jeg evaluerte Morphy Richards brødbakemaskin, lovet jeg en brødoppskrift som både er god og som alltid blir vellykket på bakemaskinen. Den følger nedenfor. Husk for alt i verden at ingrediensene må legges i maskinen i nevnte rekkefølge. Det er en ufravikelig regel. God fornøyelse – eller fordøyelse. Alt ettersom….
Enda en oppskrift til brødbakemaskin: Gresskarkjernebrød, saftig og velsmakende
Les også test av brødbakemaskiner
OPPSKRIFT PÅ BRØDBAKEMASKIN-BRØD:
4 dl lunkent vann
2 ss olje (oliven eller raps)
1 ts sukker
1 ts salt
4 dl melblanding (ferdigblanding fra nærbutikken, f.eks. bestemors grovbrød, havrebrød, firkornbrød…)
1 neve gresskarkjerner (dette kan sløyfes hvis en ikke liker slike frø)
5 dl hvetemel
2 ts tørrgjær (som legges i en liten grop øverst på melet)
Dette brødet veier rundt 900 gram. Om din brødbakemaskin ikke kan lage så store brød (men bare 600 – 650 g), reduserer du melmengden noe, til cirka 6 dl totalt. På samme måte reduseres lunkent vann til 2,5 dl.
NB! Husk at rekkefølgen MÅ følges!