Hortensia, en vakker plante

Hortensia er en vakker plante

 

Min favoritt

 

Hortensia er en vakker plante

 

Denne måneden er det Ingebjørg Mundheim Lippart (fra Nittedal) som deler sin favorittplante med oss.

Hortensia   Hortensia er igjen blitt populær. Den er i utgangspunktet en av de «gamle» plantene vi har, og den kan brukes ute som inne. Hortensia tåler ikke å tørke ut. Den skal ha jevnt med vann og gjødsel i blomstringsperioden. NB! Bruk gjødsel beregnet for surjords-planter!

Planten kan skifte farge. Ved lav pH blir planten blå eller lilla. Ved høy pH-verdi rosa eller rød. Min erfaring er at den holder seg godt gjennom hele sesongen. Jeg har planten i krukker på trappen. Mot høsten skifter den farge til et mer høstlig preg.

HortensiaI handelen fins det mange ulike hybrider i forskjellige fargesjatteringer fra hvitt – rosarød – blålilla.

I milde soner (fra 1 – 4) kan hortensia plantes ut i hagen for å komme igjen året etter. Det kan være en fordel å plassere den i ly av en større plante som kan holde sine vernende grener over hortensiaen. I kaldere soner (som f.eks. i Nittedal) med kulde og snø om vinteren, kan man klippe planten noe tilbake etter avblomstring, og gi den et kjølig tilholdssted vinteren igjennom.

 

Hortensian i sur jord (lav ph)«Min favoritt» ble denne gangen presentert av Ingebjørg Mundheim Lippart.

Dersom du har en favorittplante, er det hyggelig om også du kan bidra i denne spalten! Bruk gjerne kontakt skjemaet bakerst – eller send en mail til [email protected]

 

 

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Hortensia, en vakker plante”

  1. Denne siden med hagetips er kjempe flott, det er viktig at hagen forberedes til vinteren, slik at det man har plantet av planter, busker og trær overlever vinteren. Da har man mye å glede seg over når våren – sommeren og høsten kommer 🙂

    Jeg har skrevet innlegget, nå har jeg en blogg som kan følges om man har lyst å lære litt mer om denne planten. Bloggen heter Hortensia. Og for å logge seg inn er det: ingebjorg-m-lippart.blogspot.com.

Comments are closed.