Pessimisten

Pessimist. Www. Johnsteffensen. No

Pessimisten ser røde lys over alt…

Den virkelig kloke er fargeblind

Pessimisten blir aldri skuffet… Der optimisten ser lys hvor det ikke fins, prøver pessimisten etter beste evne å slukke lyset. Han tenker: Det nytter ikke likevel, jeg vil aldri kunne klare det. Med et slikt negativt fokus vil mulighetene neppe bli realisert, for pessimisten vet at han ikke klarer – at det ikke nytter – uansett hvor mye han prøver. 

Skihopper Espen Bredesen tok olympisk gull- og sølv på Lillehammer i 1994. To år tidligere gikk det imidlertid riktig ille med ham under samme vinterolympiade. Da kom han på desidert sisteplass i normalbakken og tredje sist i den store bakken. Selv om Bredesen var en glimrende skihopper, hoppet han skrekkelig dårlig under OL i 1992. Derfor fikk han kallenavnet «Espen, the Eagle», det samme som den britiske skihopperen «Eddie, the Eagle».

To år senere (i 1994) fremsto Espen Bredesen som en helt annen skihopper. Nå hoppet han til hhv. gull og sølv under OL. Han hadde fått hjelp av en psykolog som fikk ham til å tenke annerledes. Der han i 1992 hadde vært svært opptatt av hvor langt konkurrentene hoppet, hadde psykologen lært ham å tenke annerledes. Espen skulle ikke bry seg om konkurrentene i det hele tatt, men utelukkende fokusere på egne hopp. Han skulle ta sikte på et punkt langt ned i bakken, det punktet han ville strekke seg til for å kunne hoppe bakken ned. Justeringen av tankesettet bidro til at Espen Bredesen vant gull og sølv på Lillehammer.  

Nobelprisvinner Albert Schweitzer (1875 – 1965) sa noe viktg om det samme: «Optimisten ser grønt lys overalt, mens pessimisten bare får øye på det røde stopplyset. Den virkelig kloke er fargeblind.» Eller som Bibelen sier: «Den som intet våger – intet vinner». Øv deg opp til å VÅGE, ikke vær redd for at du ikke kommer til å klare det. Si til deg selv: «Dette klarer jeg, ikke noe eller noen skal få stoppe meg på veien mot målet. Jeg VET at jeg KAN!» 

Klart du kan

Du vil trolig ha glede av å lese «Villmannen som ble min helt»

La andre få vite om dette innlegget..