Påskebudskapet i ord og toner

Mh900314214

Musicalen "sangen om via dolorosa"

«Sangen om Via Dolorosa»  /  «Ballad of the Via Dolorosa»

I dag er det naturlig å presentere «Sangen om Via Dolorosa», musicalen jeg skrev/komponerte for mer enn tretti år siden. «Sangen om Via Dolorosa» går rett inn i det sentrale kristne budskapet om Guds Sønn som korsfestes, dør og som står opp igjen fra dødsriket.

Musicalen ble fremført en rekke ganger på sytti- og åttitallet. Den fins i nynorsk versjon, på svensk og på engelsk.

Richard Mure Exelby er ansvarlig for den engelske utgaven, og det er han som har lagt ut hele musicalen på YouTube (inkl. bildepresentasjonen). 

Den lange fredagen, dagen da Jesus ble ført fra Gabbata til Golgata, bærende på sitt eget kors, hånet, sviktet og foraktet. Byttet ut med morderen Barabbas som menneskemengden heller ville skulle gå fri. Jesus ble dømt til døden enda han ikke hadde gjort noe som helst galt…

«Ballad of the Via Dolorosa» som musicalen heter på engelsk, fremføres av Sanctus, Åsane. Asbjørn Devik har laget korarrangementene.

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/03/du-gjorde-meg-glad/» color=»red» target=»blank»] Forrige sang: 9[/button]

 

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Påskebudskapet i ord og toner”

  1. Husker vi fremførte denne med Joy Sing Sandane og husker den godt fortsatt. Sterkt budskap som ble flott formidlet med god tekst og musikk. PS! Tror faktisk du var med på en av våre øvingshelger.

    1. Hei,
      Tusen takk for din hyggelige tilbakemelding, Erling L. Godt å høre om din positive opplevelse. Slikt varmer. 🙂 Mvh John

Comments are closed.