Intet bredbånd – ingen hytteferie

Det går an å ha det superkjekt uten all verdens elektroniske diåpedutter og sosiale nettverk innen rekkevidde.

Det foreldrenes ansvar at barna er fete!

Det går an å ha det superkjekt uten all verdens elektroniske diåpedutter og sosiale nettverk innen rekkevidde.Det sies at barn er mindre fysisk aktive nå enn før. Det ropes varsku om økende fedme, og som alltid er det politikerne og skolen som skal ordne opp. Det blir som å rette baker for smed…

Det er foreldrene som må ta hovedansvaret for at barnet eser ut og blir for tykk, for det dreier seg ofte om hva barna blir tilbudt, og hva de griner seg til å få. Jeg er overbevist om at dersom foreldre hadde skjønt barnas beste på et tidlig stadium, ville fedmeproblematikken blitt minimal. For du blir hva du har spist, med mindre det ligger en eller annen stoffskiftesykdom i bunn. Det ligger ufattelig mye omsorg i det å sette grenser for barna – ikke minst i matveien. Det er kjærlighet på høyt nivå å ikke la barnet få viljen sin i ett og alt. Du er ikke noen dårlig mamma eller pappa om du setter foten ned og sier at noe er til hverdag – annet er til lørdag og fest. Og dersom barnet ikke vil spise maten som mamma/pappa setter på bordet, så skal gutten eller jenten ikke få viljen sin gjennom et annet alternativ. En skal heller ikke trøste eller oppmuntre barnet sitt med godis, snop eller hamburger i tide og utide.

Jeg hørte at mange familier ikke vil bestille hytteferie med mindre det finnes bredbånd innlagt. Hvis slikt ikke fins, vil ikke ungene bli med på ferie…! Helt galematias!!! Er det rart at barna blir blubne og fete? De må være i bevegelse – også når de er på hytten!

Intet bredbånd? Supert! Sa får ferien en ny og etterlengtet dimensjon. Da skjønner barna hva de går glipp av i hverdagen – at det går an å ha det superkjekt uten all verdens elektroniske diåpedutter og sosiale nettverk innen rekkevidde.

Foreldre –  kom på banen først som sist. Ta styringen – og vis hvem som er sjefen. Det ligger uendelig mye omsorg i bevisste voksenvalg!

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Intet bredbånd – ingen hytteferie”

Comments are closed.