Sjokoladekake uten tilsatt sukker. Rett og slett knallgod!

Saftig og sunn sjokoladekake. Foto john steffensen www. Johnsteffensen. No

Sjokoladekake uten tilsatt sukker. Rett og slett knallgod. Med en fornemmelse av konfekt.

Oppskriftene på johnsteffensen.no er tatt med fordi de er spesielt gode. Dette er oppskrifter jeg gjerne anbefaler. Jeg har delt flere oppskrifter på sjokoladekake før, men dagens saftige, enkle og sukkerfrie* sjokoladekake er annerledes. En virkelig god kake som hele familien digger. Den går ned på høykant hos liten og stor.

*) Ingrediensene gjør kaken sunnere enn mange andre sjokoladekaker. Selv om det står «sukker» i oppskriften, kan dette selvsagt byttes ut med andre søtningsmidler som tilsvarende mengde sukker. Noen foretrekker Sukrin gold, andre Stevia eller Tagatesse. Vær oppmerksom på at ulike søtninger har ulik søtningsgrad, derfor er sukker den beste referansen/det beste utgangspunktet. Men vil du unngå sukker, bruker du et annet søtningsmiddel. Les kommentarene under original-oppskriften.

Vi bakte kaken med Tagatesse i stedet for Sukrin+. Vi har svært gode erfaringer med Tagatesse som fint kan erstatte vanlig sukker i en rekke oppskrifter. Husk bare at det kalorireduserte og fiberrike Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker, og at det derfor må brukes i halv mengde i forhold til oppgitt sukkerinnhold. Om du bruker Sukrin i stedet for sukker, husk at Sukrin gold har samme søtningsgrad som sukker, mens Sukrin+ er dobbelt så søtt (slik som Tagatesse). 

Dette er en kjempegod kake med et tradisjonelt utseende. Det er ingrediensene som gjør denne sjokoladekaken til en herlig smaksopplevelse. Dette er en slik kake som byr på flere gode ettersmaker, og som skaper en assosiasjon til deilig konfekt. Denne saftige og smakfulle sjokoladekaken anbefales. Den er forholdsvis enkel å lage, i hvert fall om en har alle ingredienser innen rekkevidde.  Om du lar den stå kjølig til neste dag, blir den faktisk enda litt bedre. En superduper oppskrift! Gled deg!

Vanskelighetsgrad: Lett

Se Linda Stuhaugs original-oppskrift her.

Foto: John Steffensen – www.johnsteffensen.no

Herlige snickerskuler som ikke er tilsatt sukker...
Se mer. Klikk på bildet!

 

La andre få vite om dette innlegget..