Brødbakemaskin oppskrift: Gresskarkjernebrød

Bakemaskin – Oppskrift

Gresskarkjernebrød på brødbakemaskin. Saftig og velsmakende. 

Denne oppskriften til brødbakemaskin ble faktisk til ved et uhell. Men aldri så galt at det ikke var godt for noe, for resultatet ble svært vellykket. Det startet med at vi hadde for lite tørrgjær, dermed måtte brødet bakes med mindre tørrgjær enn foreskrevet. Det ble en suksess!

Vi benytter Morphy Richards meget gode brødbakemaskin som er blitt omtalt tidligere. Denne maskinen bruker noe mer væske enn f.eks. Wilfa. Om du har Wilfa, må du bruke like mye vann som produsenten beskriver. Har du mulighet til å bestemme brødstørrelsen, er oppskriften nedenfor til et middels stort brød.

Gresskarkjernebrødet er meget godt, og gresskarkjerner er kjernesunne.

Som alltid for brødbakemaskin, er du nødt til å ha i ingrediensene i samme rekkefølge som oppskriften viser. Du kan aldri fravike rekkefølgen! Legg også merke til den beskjedne sukkermengden:

GRESSKARKJERNEBRØD

4 dl lunkent(!) vann

2 ss olje (olivenolje eller rapsolje)

1/2 ts sukker

1 ts salt

ca 1,1 dl gresskarkjerner

4 dl «Bestemors grovbrød» (ferdigblanding fra nærbutikken)

4 dl hvetemel

1 1/2 ts tørrgjær (som legges i en liten grop på toppen av melet) 

 

VIKTIG! Husk at rekkefølgen følges slavisk!

Sjekk også annen oppskrift til brødbakemaskin

 

La andre få vite om dette innlegget..