Halichi – Min åpenbare frokostfavoritt: Blåbær-halichi med kirsebæryoghurt

Havregrøt kan være så mangt. Halichi er en slags havregrøt - rett fra kjøleskapet. Www. Johnsteffensen. No

Fifty shades of outmeal / Havregrøt-klubben

Femti nyanser av havregrøt 3

Halichi – Min åpenbare frokostfavoritt: Blåbær-halichi med kirsebæryoghurt

Blåbærhalici er en herlig og sunn start på dagen. Foto www. Johnsteffensen. NoHalichi – kjært barn har mange navn. La meg si det med en gang, dette er ingen havregrøt, men ingrediensene er de samme, og det aller aller meste dreier seg om havregryn. Jeg kan forsikre om at Blåbær-halichi er fenomenalt godt, faktisk så godt at jeg gleder meg til frokost hver eneste dag. Halichi bør forberedes kvelden i forveien, men det er fort gjort. Ingrediensene skal stå og godgjøre seg i kjøleskapet gjennom natten, og herligheten serveres kald.

Halichi er et navn jeg har funnet på selv. Navnet kommer fra hovedingrediensene havre, linfrø og chiafrø. Miksen er inspirert av Overnight Chia Oats som står beskrevet på AXA-pakningen for store havregryn, men Halichi er mye bedre og trolig også mer lettfordøyelig enn kornprodusentens forslag. Halichi er enkel å tilberede, og det trengs ingen varme. Den smaker best kald.

Slik lages Halichi: Finn et stort glass. Fyll havregryn i cirka halve glasset (det aller beste er ca 45%). Selv foretrekker jeg halvparten lettkokte havregryn og halvparten store havregryn. Ha i 1 spiseskje linfrø og 1 spiseskje chiafrø (chiafrø selges i de fleste dagligvareforretninger + helsekostforretninger.) Rør godt om det tørre i glasset. Deretter tilsettes 2 teskjeer kirsebæryoghurt. Hell i melk til det er ca 1,5 cm igjen til toppen av glasset. Rør om en gang til og sett glasset i kjøleskapet. (La det stå natten over.) 

Om morgenen tar du glasset ut og lager toppingen. Den består av 1 eller 2 spiseskjeer kirsebæryoghurt, litt blåbærsyltetøy (gjerne Lerums 80% blåbær) samt noen friske blåbær øverst. Så er Halichien klar. En velsmakende og super start på dagen! 

Du kan selvsagt variere med andre smaksvarianter i stedet for blåbær, bare fantasien setter grenser…

Les også: Chia, superfrøet som er proppfullt av næringsstoffer

PS! Om du bare bruker store havregryn, blir Halichien fastere i konsistensen. Miksen mellom lettkokte og store havgregryn gjør Halichi mer smooth. God fordøyelse!

Neste oppskrift: Havregrøt laget av svarthavre

For flere havregrøtoppskrifter: Havregrøt-klubben

 

La andre få vite om dette innlegget..