Havregrøtklubben – Halichi
Kjøleskapsgrøt er tema med variasjoner, som denne forfriskende varianten…
Fifty Shades of Outmeal – Oppskrift 6
Nøttegranola-halichi med juice, cottage cheese og peanøtter
Bare fantasien setter grenser for hva en kjøleskapsgrøt kan være. Du lager grøten om kvelden og neste morgen er den klar til å spises etter at du har dandert litt pynt på toppen. Kjøleskapsgrøt eller halichi gir en velsmakende, næringsrik og sunn start på dagen. Havre, linfrø og chiafrø er gjengangerne i halichi, men så kan du lage din egen vri av retten ved å benytte ingredienser som du selv synes om.
Som halichi med juice, cottage cheese og nøtter.
Slik går du frem:
Finn et litt stort glass. Fyll det opp med like deler melk og juice (f.eks. appelsinjuice). Ha i 2-3 teskjeer cottage cheese, 1 spiseskje chiafrø og en tilsvarende mengde linfrø. Rør godt rundt!
Deretter fyller du like mengder nøttegranola og lettkokte havregryn. Start med granolaen. Når den er i glasset, rører du godt rundt igjen. Grav gjerne opp det som ligger nederst i glasset, fortsett til innholdet er godt blandet. Ha deretter i havredelen. Atter en gang røres det godt rundt og ikke minst dypt. Sørg for at alt innholdet i glasset blir skikkelig blandet. Sett i kjøleskapet.
Om morgenen pynter du med f.eks. røstede, usaltede peanøtter (Maarud) + litt cottage cheese og syltetøy (som på bildet). Vær obs på at nypesyltetøy fungerer aldes utmerket sammen med cottage cheese.
Så er retten ferdig, og det er bare til å nye den herlige kjøleskapsgrøten i fulle drag!
Les mer om chiafrø her: Chia, superfrøet som er proppfullt av næringsstoffer
Neste oppskrift: Halichi Exquisitamente
I Havregrøt-klubben fins en rekke oppskrifter basert på verdens sunneste kornslag; havre. Sjekk derfor: Havregrøt-klubben
Flott havregrøtklubb. Bra oppskirifter. Har dere medlemskap i den klubben?
Nei, Havregrøt-klubben er for alle. Det fins ikke noe medlemskap, ei eller klubbmøter, men et forhåpentlig OK initiativ på nettet. Takk for at du synes om oppskriftene. Havregrøt er både sunt og godt. Mvh John