Kompis – den perfekte familiehund!

Kompis, shetland sheepdog, 21 måneder gammel. Foto: www. Johnsteffensen. No

Hundeliv           

Dette er Kompis (21 måneder gammel)   Egentlig navn: Hesa Joker   Vekt nå: Ca 11,3 kg   Rase: Shetland sheepdog   Oppdretter: Tunmark Shelties (Norunn J. Morvik, 5200 Os)

Du verden for en kosete hund!

Kompis og jeg er blitt bestevenner, ingen tvil om det. For maken til hengiven og snill hund skal en lete lenge etter. Han kunne like gjerne hett «Trofast» eller «Shadow» for han er alltid med oss. Han er utrolig snill og kjælen! 

Artikkelen fortsetter under annonsen og det store bildet

Dett er kompis eller hesa joker  21 måneder gammel. Foto: john steffensen

 

Kompis har ikke noe i mot å sitte på fanget eller ligge tett inntil oss. Ikke i sengen, for Kompis har sin egen seng. Den er hans trygge base. Det første året hadde vi ham i bur om natten, men det siste halvåret har han kunnet bevege seg fritt, noe han til en viss grad også gjør. Alltid like stille – uten å vekke noen. Han passer på, enhver «ny» hendelse eller oppdagelse blir kommentert, dvs. at han gir lyd fra seg om noe uforutsett inntreffer. Morsomt er det også at han godtar alle meiser som spiser solsikkefrøene og nøttene, men kommer det en annen type fugl, gir han beskjed. Det er ikke OK med skjære, kråke, trost eller ekorn i matfatet. Dompap er også i grenseland, i hvert fall hvis de oppholder seg for lenge på bakken nedenfor. Kompis holder sine vaktsomme øyne på flokken. Han vet at pappa mater småfuglene, og han vet hvilke som gjelder. Så nåde den som er en fremmed fugl. Da er gjeterhunden på pletten, han vil ha vekk uvedkommende. Litt slitsomt i blant, men blir det for ille, har vi et middel som setter en effektiv stopper for maset: En sprutflaske med vann. Får han en dusj i fleisen, trekker han seg straks. Han hater å få vann i trynet. Alle Shetland sheepdogs er visstnok slik, i hvert fall var dette et tips som oppdretteren ga oss, og det er uhyre effektivt. Det holder at vi viser ham flasken, uten å sprute, da trekker han seg umiddelbart skyldbetynget og flau tilbake.

Kompis er vill etter å leke, og leking får han aldri nok av. Mange ganger for dagen kommer han forventningsfull og glad med en taustump eller en ball i kjeften. Han vil «trekke med oss» med taustumpen – eller han vil at vi skal kaste ball så han kan storme etter den. Han er tydelig stolt når han vender tilbake med ballen. Ikke mindre stolt blir han om han klarer å trekke papsen av gårde med taustumpen. At papsen later seg litt, aner han ikke, for han er kjempestolt uansett og synes tydeligvis at han er verdens sterkeste sheltie.

Shetland sheepdog hverdag. Www. Johnsteffensen. NoNå er han neppe verdens sterkeste sheltie, men han er utrolig lærenem og elsker å lære nye ting og kunster. Kompis er kjempestolt for hver ny øvelse han mestrer, og da vanker det alltid en godis, en liten belønning for at han har vært flink. Her er det Pavlov for alle pengene, hunden elsker belønning og slikt motiverer ham til de grader! 

Kompis er en morsom, snill, kjælen, lærevillig og flink vakthund. Og så elsker han barn, han simpelthen digger dem! En utmerket familiehund med andre ord. Nå har Kompis også fått flere halvsøsken, for siden sist har både mammaen og pappaen hans vært delaktige i nye valpekull. I skrivende stund er de små valpene noen uker gamle, og fremdeles er de hos oppdretter med sine respektive mødre. Kompis’ mamma, «Luna», har valper (men med en annen Sheltiepappa en den som Kompis har), mens «Good Looking» som er Kompis’ pappa, har fått valper med en annen dame. Sånn er det med den greien… Og skulle du være interessert i å vite mer om valpekullene, kan du evt. ta kontakt med oppdretter. Vi har i hvert fall aldri angret på at vi valgte Kompis, for dette er en hund som gir oss mye glede i hverdagen – utrolig mye glede!

PS! Dette er innlegg nummer 22 om Kompis. Vil du lese mer om vår Shetland sheepdog, klikk her.

La andre få vite om dette innlegget..