Er det dette som er speed…?

Kompis, 71 dager gammel. Nå han spiser royal canins valpefor, blir han mildt sagt hyper. Som om det var speed. (johnsteffensen. No)

Hundeliv              

 

Valpe-rapport   Dag 14

Dette må være speed. Definitivt speed!

Kompis, 71 dager gammel. Når han spiser royal canins valpefor, blir han mildt sagt hyper. Som om det var speed. (johnsteffensen. No)Jeg lurer virkelig på hva dette valpeforet består av… I følge pakningen skal det være «Intense Energy Content», noe som må sies å være en svært mild beskrivelse av hvilken effekt Royal Canins valpefor har på Kompis, familiemedlemmet som har vært i vår midte i vel 14 dager nå.

I følge faktaboken om Shetland Sheepdog som vi forsøker å holde oss oppdatert på, står det bl.a. på side 59. Sitat: «Når valpen har spist, må du ta den med ut for å gå på do. Etterpå bør den få hvile en stund. Å leke med magen full av mat, kan gi magesmerter, og kan i verste fall forårsake magedreining som er svært farlig.»

Lurer på hvor mange valpeliv dette hundeforet kan ha på samvittigheten…? For om noen skulle fristes til å leke med valpen etter energi-måltidet, kan jeg forsikre om at dette er helt unødvendig. Ikke noe voksent menneske – eller barn for den saks skyld – klarer å ase valpen opp sånn til de grader som dette høyintense valpeforet. Det går bokstavelig talt rett i fletta på den unge sheltien. Den blir aldeles hyper – eller propell – eller aller helst begge deler. Kompis behøver ingen å leke med, for Royal Canin har sørget for selvantennelse de luxe.

Heldigvis har vi en mikroskopisk luftegård. Den er ca 1×1 meter, en kompostbinge egentlig. Den kjøpte vi etter råd fra vår oppdretter. Hun sa at små valper bør ha liften luftegård. For når de skal gjøre fra seg, er det bra at området er lite. Da vil valpen huske det han skal gjøre (dvs. «bæsje»), og den vil ikke bli distrahert av fremmede lukter og diverse spennende steder. Dette luftegårdsregimet synes å fungere aldeles utmerket.

Men… hver gang den unge valpegutten har godtet seg med «Intense Energy Content» etter Royal Canins resept, romsterer den voldsomt rundt i den lille gården både høyt og lavt. Uhyre morsomt å se på, men også med en stor porsjon engstelse for hundeeieren som har sheltie-bokens formaninger i bakhodet: «Å leke med magen full av mat, kan gi magesmerter…. forårsake magedreining som er svært fralig.»

Men forsøk å si det til valpen der den spretter omkring som om styggen sjøl var i hælene på den. Og når Kompis kommer inn i huset igjen, farer han rundt som en tornado i fem til ti minutter, i et forrykende tempo etter noe som ingen riktig helt vet hva. – aller minst valpen selv.

Kjære Royal Canin… Hva er det for krutt dere har i valpeforet…? Er det dette som kalles speed? Og kjære Royal Canin…: Kan dere lage menneskemat etter tilsvarende effekt? Eller kanskje kan vi tobeinte også spise Royal Canins valpefor…? For foret inneholder tydeligvis et virkestoff som går rett i fletta på valpen. Og hadde vi bare hatt en brøkdel av all den energien, så hadde det blitt vei i vellingen med mangt…! 

Kompis just nu…

Og til deg som lurer på hvordan det går med Kompis i hverdagen… Det går på fram! Nå bruker han valpetoalettet mye, noen ganger går han også til døren fordi han vil gjøre fra seg ute – mens andre ganger glemmer han seg… Om natten sover han mer enn seks timer sammenhengende, og det er helt tørt i buret om morgenen. Han kan endatil legge seg til å sove igjen i enda noen timer! Men først må han ha vært en tur ute og gjort fra seg.

Det er mye som skal læres, og akkurat nå holder lærer vi ham hva «Nei» innebærer. Mer om dette senere…

Serien hundeliv fortsettes her.

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/04/kompis-leken-spretten-morsom-klonete-og-utrolig-energisk-shetland-sheepdog/» color=»coffee»] Mer om valpen «Kompis»[/button]

 

 

 

La andre få vite om dette innlegget..