«Anatomy of a Scandal» – spennende engelsk thriller-drama

Skjermbilde 69

«Anatomy of a Scandal» – engelsk thriller-drama av beste merke.

Netflix

Johns vurdering. Pa tv www. Johnsteffensen. No
6 episoder på netflix

Netflix-serien «Anatomy of a Scandal» (6 episoder basert på Sarah Vaughans bok) oser av kvalitet, en vellaget og spennende serie med flere kjente skuespillere. Alt stemmer i dette thriller-dramaet som er et skikkelig godt filmhåndverk, der man også lar seg fascinere av klipping, fotografering, lyd og regi.  

Spennende

I en av hovedrollene får vi et gjensyn med Rupert Friend, kanskje mest kjent som Peter Quinn i «Homeland». I «Anatomy of a Scandal» er han James Whitehouse, et britisk regjeringsmedlem som blir siktet for voldtekt. Aktor spilles av Michelle Dockery, mest kjent som Lady Mary i «Downtown Abbey». Sammen med Sienna Miller, som spiller den tiltalte politikerens ektemake, bidrar de alle til at dette i høyeste grad blir en severdig og spennende sak!

Vanskelig å løsrive seg

Serien består av seks episoder. Det blir nesten vanskelig å dele opp episodene over flere dager, for spenningen ligger der hele tiden, og man fryder seg over å oppleve en filmproduksjon som er så elegant og sofistikert laget. Dette er et skikkelig opplegg der intet er overlatt til tilfeldighetene. For uinnvidde kan utsagnet «Omerta of the Libertines» være litt vanskelig å forstå. Dette blir gjentatt flere ganger uten at det forklares nærmere. Men etter hvert skjønner man at ordene henspeiler på en uskreven lov mellom mennesker i samme sosiale nettverk, en kode som minner hver enkelt om at all informasjon knyttet til kriminell aktivitet, ikke skal omtales eller røpes, pluss at man skal nekte å snakke med politiet om forbrytelsen. Tydelig inspirert av mafia.

Siste episode

Gjennom de fem første episodene er jeg bombesikker på at «Anatomy of a Scandal» fortjener terningkast 6, men siste episode er etter min mening ikke like glitrende som de fem første. Denne episoden er ikke dårlig, bare den minst gode. Dermed ender jeg på terningkast fem, men en god femmer, en serie som det ikke er vanskelig å anbefale. Døm selv!

Serie i 6 episoder – Publisert på Netflix i 2022

Terningkast:  1   2   3   4   5   6

Ulven kommer
«ulven kommer». Dansk drama på sitt beste. Anbefales på nrk tv. (klikk på bildet. ) mvh john

La andre få vite om dette innlegget..