Kompis får litt ekstra oppmerksomhet i dag

Kompis i dag 4 år gammel. Foto john steffensen

Kompis får litt ekstra oppmerksomhet i dag

Teddy gift icon 256Vår firbeinte følgesvenn fyller fire 

I dag, 20. februar 2017, har sheltien vår bursdag; Kompis er blitt fire år. Den lille firbeinte fyren får selvsagt ekstra oppmerksomhet i dag slik det sømmer seg for burdagsbarn.

 

Fra vårt første møte med kompis. Her er han ca 7 uker gammel. Det var han som trakk loddet om å få komme til oss. Han tok selv initiativet, han kom rett mot oss straks vi kom inn i rommet. Foto - john steffensen
Fra vårt første møte med kompis. Her er han ca 7 uker gammel. Det var han som trakk loddet om å få komme til oss. Han tok selv initiativet, han kom rett mot oss straks vi kom inn i rommet. Oppdretter: tunmark shelties og tibetan terriers. Foto – john steffensen

Opprinnelig ble Shetland sheepdog (eller sheltie som den gjerne kalles) brukt til gjeting av sauer. Selv om rasen fortsatt regnes som fremragende gjeterhunder, blir mange sheltier i dag brukt som selskapshund. De små gjeterhundene er lettlærte og kvikke, noe som gjør at sheltier ofte er å finne i agility- og lydighetskonkurranser. Shetland sheepdog elsker mentale og fysiske utfordringer, men er likevel ikke spesielt mosjonskrevende.

Som jeg har skrevet tidligere, holder Kompis meg i fin form. Vi har våre daglige turer sammen og etter en times vandring er Kompis fornøyd. I huset er han svært rolig, men gjeterinstinktet er sterkt, noe som blant annet kommer til uttrykk ved at han gjerne vil løpe etter (dvs. jage) ting som beveger seg raskt; syklister, biler og båter. Tydelige tilbakemeldinger om hva eieren synes om slikt, er nødvendig, men en kommer lengst med sheltien om en behandler den mykt og kjærlig. Den liker å få skryt som folk flest.

Kompis cirka 16 måneder gammel.
Her er kompis 16 måneder gammel. Han er en flott og svært snill hund. Mon tro hva han funderer på her..? Foto – john steffensen

Kompis er en skikkelig kosehund, for ikke si brælehund. Han elsker å bli kost med, og nyter samværet med resten av familien. Kompis elsker å sitte på fanget og se ut vinduet, studere alt som foregår utenfor, samtidig som han blir kjærlig strøket eller klødd. Han ligger gjerne utstrakt i full lengde på ryggen, og mens hans ligger der på fanget, signaliserer han med hele seg at livet er herlig!

Kompis er en svært oppmerksom og hengiven hund. Det kvikke blikket røper ham kontinuerlig. Han kan leses som en åpen bok, og øynene er helt tydelig sjelens speil. Kompis er empatisk, morsom, kvikk, oppmerksom, omsorgsfull, årvåken, pysete og uendelig kjærlig. Han elsker å være sammen med flokken sin, og han finner fort sin plass i den. Ofte er det nok med et lite kremt, så skjønner Kompis at han er på ville veier eller er i ferd med å gjøre noe han ikke har lov til. Han elsker barn, og hver gang han hører ungeskrik eller frydefulle barnerop i nærheten, vil han svært gjerne dit. Det er som om han tror at alle unger er de barna han kjenner aller best, nemlig våre 7 barnebarn. Toppen av lykke er når de kommer på besøk, eller når vi får andre gjester, da er Kompis i sitt ess. Han elsker besøk, men han er like ulykkelig når gjestene etter litt drar igjen. Da står han lenge og speider etter besøket som for lengst har forsvunnet bak busker og trær.

Kompis 28 måneder gammel
28 måneder gammel. Sheltien er ingen stor hund, men kompis er litt større enn mange av sine artsfrender, først og fremst fordi han er litt langbent. Kompis er akkurat passe stor, ikke for liten og ikke for diger. En flott følgesvenn. Bildet helt øverst på siden er kompis slik han ser ut i dag, 4 år gammel. Foto – john steffensen

Jeg har i disse fire årene skrevet mange innlegg om Kompis, og vil du vite mer om hvordan en Shetland sheepdog kan oppleves i huset, finner du mye stoff om dette her. Sheltier er joviale og snille hunder, deres gemytt er generelt veldig bra. Dessuten er rasen passe stor, det er ikke vanskelig å ta sheltien med på biltur eller andre steder, for den tar ikke stor plass. Den elsker å være sammen med flokken sin, aller helst over alt – og til enhver tid! 

Vi setter veldig stor pris på Kompis, og på mange måter minner han meg om Jakk, den lille buhunden jeg ble så glad i da jeg var barn, en utrolig tillitsfull, snill og kjærlig hund som jeg helt sikkert kommer til å skrive mer om senere. Men i dag er det Kompis det gjelder, og han har bursdag. Fire år er han blitt – sånn cirka 36 menneskeår. 

Gratulerer med dagen, Kompis! Vi er veldig glad i deg, verdens beste vov! 

 

La andre få vite om dette innlegget..