Du kan gjore en forskjell. Alex ivashenko unsplash

Noen lengter etter å høre fra deg.

Her følger en liten og viktig påminnelse; ta deg tid til å skrive til en du bryr deg om eller som du tenker på. En mail, en SMS, et brev. Skriv i dag, for det blir tyngre å gjøre dette jo lenger du venter.

Vennskap spør ikke etter antall linjer

Vi har mange unnskyldninger for ikke å skrive. Vi har ikke tid, vi har ikke noe å skrive om, vi aner ikke hvordan ordene blir tatt i mot…
Men det trenger ikke å være mange fine ord og vendinger. Skriv enkelt og liketil enten det er kort eller langt. Husk at vennskapet spør ikke etter antall linjer eller ord, men vennskapet visner snart om du ikke gir livstegn fra deg. Ord til hygge, nytte eller opplysning, ord til en som strever eller er syk. Et livstegn fra deg kan fort gjøre en forskjell, skape glede, inspirasjon, håp, godhet, varme…

Vennskap og åndelige støttestaver

Johan Falkberget sa det på en fin måte. Han levde lenge før data, mobiler, internett og sosiale medier. Den gang var det brev som gjaldt, men det han skrev, treffer oss like godt i vår samtid: «Vi burde være flittigere brevskrivere enn vi er. Vi trenger åndelige støttestaver noen hver. Er det ikke en tanke verd å gjøre som fast regel å skrive minst et par «vennebrever» for uken – det kan komme til å lyse opp i mangt et sønderslått og vaklende sinn.»

Paskejakten svar etappe 5 namnlost 1Her er riktig svar på Påskejaktens 5. etappe:

Siste etappe i Påskejakten endte i vårt naboland Sverige. Skipet som ble omtalt, var Vasa, bygget i årene 1626-1628. Dette orlogsskipet skulle bli et av datidens største og mest praktfulle fartøyer, men kom aldri i tjeneste fordi det kantret og sank på havnen ved starten av sin første tur 10. august 1628.  Ferden ble svært kort, omlag 20 minutter. Etter omkring 1300 meter sank skipet. Et sted mellom 30 og 50 mennesker omkom. Etter hvert gikk skipet i glemmeboka inntil det ble gjenoppdaget i 1956 av Anders Franzén og i 1961 hevet og plassert i en utstillingsbygning. Museet på Djurgården er «et must» for alle som besøker denne særdeles vakre byen, bygget på 14 øyer, forbundet med 53 broer og maks høyde 28 meter over havet. Påskejakten endte dermed i STOCKHOLM.

 

La andre få vite om dette innlegget..