Selskapsleker for voksne (5) – På sparket

Www. Johnsteffensen. No

Selskapsleker for voksne

Morsom festlek, særlig hvis man ser sine gjester an…

Leker til festen – selskapsleker 5

Www. Johnsteffensen. No
På sparket kan foregå flere ganger i løpet av festen.

Selv om denne festleken neppe kan sies å høre til selskapsleker for voksne, er det en aktivitet som ofte blir svært underholdende og morsom også i en voksen forsamling. Selskapsleken er rimelig absurd i sitt innhold og er 100% uhøytidelig.

Dersom man ser sine gjester an, kan innslagene bli svært fornøyelig. Jeg har i hvert fall hatt mange morsomme øyeblikk med «På spaket». 

På sparket

Antall deltakere velger du selv. «På sparket» kan strekkes ut over hele besøket og må ikke nødvendigvis foregå innenfor en gitt tidsramme. Du velger om «På sparket» skal foregå under middagen, under kaffen – eller i løpet av kvelden (i porsjoner). 

Det fins to måter å gjøre dette på; 1) oppgavene blir fordelt ved loddtrekning – eller 2) en har på forhånd blinket ut de av gjestene som synes best egnet til oppgaven. Det er denne siste varianten jeg har mest erfaring med, og jeg tror også resultatet blir mest vellykket hvis du velger dette alternativet.

Her er min anbefaling: Under forutsetning av at det fins en plan over hvor gjestene skal sitte, bordkort e.l.., kan du i god tid på forhånd velge ut noen «ofre». Det kan være tre – fire gjester (evt. flere) avhengig av hvor lang tid du ønsker bruke på aktiviteten (og hvor mange gjester som synes å være egnet til å gjennomføre den).

Før gjestene kommer inn i rommet, plasserer du lapper under noen av stolene. I og med at du har en bordplan, vet du hvem som skal sitte hvor – og på hvilken stol. De av gjestene som er kvikkest i replikken, har det beste humøret, e.l. er dine «ofre», det er under deres stolseter at lappene plasseres. På lappene har du ført opp ulike emner (ett emne for hver stol). Lappene henger der helt til du introduserer aktiviteten. Da forteller du at under enkelte av stolsetene fins det lapper. På disse lappene er det skrevet et emne som eieren av stolen snart skal holde et uhøytidelig kåseri eller foredrag om. Taleren får 60 (evt. 90) sekunder til rådighet. Vær så god, nå kan alle sjekke under stolsetene.

Taleren kan gjerne få velge mellom to emner, men det er ingen betingelse. Vedkommende må ta sitt kåseri på sparket. Derfor bør kanskje ikke alle og enhver slippe til...Dersom du bare har tre – fire emner, kan disse talene gjennomføres i løpet av bordsetet eller i forbindelse med kaffen. Har du mange morsomme gjester som ikke er skåret for tungebåndet, kan talene fordeles ut over kvelden. Du bør velge dine talere med omhu. Ha heller ikke for mange taler. Selv om talen tas på sparket, er det rimelig at de som er blitt tildelt et for dem uventet emne, gis noe betenkningstid. Dette kan være 5 til 10 minutter, eller mens resten av besøket synger en sang.

Emnene bør være ganske spesielle eller useriøse. For å hjelpe deg litt på vei, får du her noen forslag:

Gummistrikkens betydning for velferdssamfunnet.   –   Hvordan lære en hundevalp å tisse på egnet sted?   –   Gode råd for treg mage   –   Skitt fiske   –   Hva kjennetegner et geni?   –   Hvordan få en gammel hund til å slutte å logre?   –   Slik får du draget på damer.   –   Slik får du menn på kroken   –   Hva skal til for å få tykk lommebok?   –   CatWalkens historie. Ulike trender og stiler som har preget modellenes måte å presentere klær på.   –   Dagen derpå. Hvordan komme raskt til hektene igjen?   –   Hvordan få viljen sin i alle situasjoner?   –    Potetens følelsesliv   –    Meitemarkens kjærlighetsliv   –   Mitt første klyster   –   Derfor elsker jeg kråker

Dersom en ønsker det, kan det skrives to ulike emner på hver lapp. Dermed kan taleren velge hva han/hun vil kåsere om (holde foredrag om). En kan videre premiere den beste talen, men dette er egentlig unødvendig.

Neste selskapslek: Detektiven

Alle selskapsleker for voksne

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/04/jubellabyrinten-spennende-flaxlodd-konkurranse-pa-johnsteffensen-no/» color=»red»] Forsøk Jubellabyrinten…[/button] 

johnsteffensen.no har flest selskapsleker for voksne          

La andre få vite om dette innlegget..