De dårligste noensinne

Det er mye som forundrer meg med presidentvalget i usa. F. Eks. At vi i 2016 har de dårligste kandidatene noensinne...

Å velge mellom pest og kolera

De verste presidentkandidater noensinne

Det forestående presidentvalget i USA forundrer meg. Ikke bare er det en dårlig kandidat, i følge media må amerikanerne velge mellom to dårlige kandidater, de dårligste presidentkandidater noensinne. Ikke vet jeg hvilket hold der er i disse påstandene, for Hillary Clinton må vel med respekt å melde være en av historiens best kvalifiserte i så måte, tatt i betraktning hvor lenge hun har vært aktiv i politikk, og de mange verv hun har innehatt. Det å være utenriksminister f.eks. er ikke noen hvilken som helst-stilling i et land. Tar jeg ikke feil er det den mest prestisjefylte stillingen etter statsministeren, i hvert fall i her til lands. Men så har Clinton gjort noen greier som får en del til å stille spørsmål ved hennes dømmekraft. De famøse e-postene har vært omtalt i månedsvis, en tabbe som stiller USAs første kvinnelige presidentkandidat i et underlig lys. For det å bruke en privat, ikke sikkerhetsklarert e-postserver må vel sies å være en gedigen tabbe av et lands utenriksminister. Men om dette er nok til å stikke kjepper i hjulene for hennes presidentambisjoner, gjenstår å se. Det forundrer meg også at hun har måttet stå til rette for ektemannen Bills utsvevende liv med diverse damer, som om dette har noe med Hillarys kandidatur å bestille.

Men så var det Donald Trump, en kandidat som mange utenfor USA frykter dersom han blir verdens mektigste mann. Han blir fremstilt som en uberegnelig, humørsyk og uhøflig type som bl.a. er svært svak for vakre kvinner. Selv påstår han at det er ingen i hele verden som har større respekt for kvinner enn han, men slik denne enestående respekten uttrykkes, er på ingen måte overbevisende. Og her er vi med noe av det som forundrer meg aller mest med presidentkandidat Trump. I årtier har vi sett agent-  og spionfilmer der vakre kvinner brukes for å overliste eller overmanne et eller annet maktmenneske, eller en viktig person som sitter på hemmelighetsstemplet materiale osv. Tatt i betraktning Donald Trump sin svakhet for nydelige kvinner, der han tilsynelatende er i stand til ubeskjedent å ta seg til rette som han selv lyster, kan han muligens i gitte situasjoner utgjøre en gedigen sikkerhetsrisiko for den nasjonen som han evt. blir valgt til å lede. Og er USA tjent med en president som har så åpenbare svakheter eller sikkerhetsbrister…?

Og så kan jeg ikke dy meg, for Donald Trump skryter av at han er meget «smart» som ikke har betalt skatt siden et sted på nittitallet. Og de som skulle ha nytt godt av skattepengene hans, er jo den instansen som han selv higer etter å lede. Og hvis alle blir like «smarte» som Donald Trump, og gjennom tiår etter tiår forblir nullskatteytere i USA, vil Donald Trump ikke ha særlig mye penger til å gjennomføre noe som helst. For det blir ikke mye igjen å styre for for Trump, dersom alle gjør som ham og unnlater å betale skatt. Men Trump har en enkel og grei løsning på slike pengeutfordringer; den høye og meget lange muren mot Mexico som han skal bygge hvis han vinner valget, skal oppføres for nabolandets regning.     

Dette er et novemberinnlegg som kan gi andeler i Jubelkonken. Klikk på bildet nedenfor:

Dette innlegget kan gi deg andeler i jubelkonken.

For å delta i Jubelkonken, kan du også klikke på denne Facebook-logoen: Facebook - registrering jubelkonken

La andre få vite om dette innlegget..