På reisefot til Madeira. De fem første reisebrevene fra verdens vakreste øy

John steffensen tar deg med til favorittdestinasjonen, madeira. Les mer på www. Johnsteffensen. No

Sammen med Kanariøyene, Azorene og Kapp Verde utgjør Madeira Makaronesia

Her følger et resyme over de 5 første reisebrevene fra Madeira

Madeira er atlanterhavets perle, øya som har en slik magisk tiltrekningskraft på oss nordboere. Foto - john steffensen
Den oseaniske beliggenheten til madeira innebærer at det er liten forskjell på sommer- og vintertemperaturer. Antall soltimer er høyt, noe som fører til at det blomstrer omtrent året rundt. Svært mange planter stortrives på madeira. Det gjør turistene også. Bildet er fra et av mine favoritthoteller; porto mare. Foto – john steffensen

Makaronesia betyr de lykkelige øyene. En av disse er Madeira som i flatemål er noe mindre enn Lanzarote eller halvparten av Gran Canaria. Cirka halve Madeiras befolkning bor i den største byen, Funchal. Madeira fikk selvstyre i 1976 og har bl.a. sitt eget flagg, men det er Portugal som eier øya. Rundt en million turister besøker Madeira årlig, og en av disse har vært undertegnede. Så langt har jeg hatt fire opphold på verdens vakreste øy, men flere reiser vil det bli så fremt helsen holder… Er en først blitt bitt av Madeira-basillen, vender en tilbake til den fantastiske blomsterøya gang på gang.

Jeg har skrevet mange reisebrev fra Madeira, og her følger en kort oversikt over de fem første. Så kan du klikke på den artikkelen som frister mest. Forhåpentlig oversiktlig og greit.

1: Grunnen til at Madeira har så stor tiltrekningskraft på nordmenn. Litt om topografi og klima på makeløse Madeira. Gå til «Madeira – Ferieparadiset i Atlanterhavet»

2: Litt om Madeiras historie og utfordringer som øya har stått overfor i vår egen tid. Les «Madeira – Fra mystisk øy til ferieperle»

3: En vandring gatelangs i Funchal er en spesiell og flott opplevelse. Gå til  «Hovedstaden Funchal – En sober og pittoresk miks»

4: Fra et besøk på Madeiras verdensberømte broderisentral – og kort om Madeirabroderienes verdenserobring. Les «Miss Phelps lanserte Madeirabroderi i London»

5: Å besøke en av de mest spesielle restaurantene i Funchal, er en uforglemmelig og topp opplevelse. Gå til «Do Forte – Svært populær restaurant i Funchal»

Det fins mange flere reisebrev fra Madeira på johnsteffensen.no.

 

 

La andre få vite om dette innlegget..