Første koronatilfelle på Madeira

A porto moniz madeira. Foto fabio rodrigues

Tysk turist testet positivt for covid19 på Madeira

Madeira sender hjem samtlige turister. Turistattraksjoner, restauranter og hoteller må stenge.

Foto: Fra Porto Moniz, Madeira (øyas nordside) ved Fabio Rodrigues

For en uke siden var Madeira en av få turistdestinasjoner i verden som ikke hadde registrert noen tilfeller av koronasmitte. Det ville være et spørsmål om tid før covid19 også kom dit. 12. mars landet en kvinnelig tysk turist på Madeira som etter litt testet positivt på korona. Dette har naturlig nok fått The Regional Government til å reagere. Den aktuelle turisten er satt i karantene på hotellet sammen med de andre som bor der. Etter dette har lokale myndigheter gått drastisk til verks. De ber nå om at alle turister avslutter sine opphold på Madeira og returnerer til sine respektive land.

Dette vil helt klart skape enorme ringvirkninger for den populære ferieøya. Over 1 000 000 turister besøker atlanterhavsdestinasjonen årlig, og nå forsvinner alle over natten. Hoteller og andre overnattingssteder må stenge, restauranter, turistattraksjoner o.l. blir ikke tilgjengelig. Allerede nå er alle utflukter, guidede turer, utleie av biler, alle hageanlegg, museer, taubaner, sledefarten fra Monte, levadavandringer – alt er stengt.  Det samme er havner og marinaer. Flyplassen er forbeholdt nødvendige forsyninger, og turistene som forlater øya, blir transportert i busser som ikke får være mer enn halvfulle. Passasjerene skal holde god avstand til hverandre. Turistene blir sjekket ved utreise, og alle som viser tegn til smitte, blir rapportert til myndighetene i vedkommendes hjemland.

Så får vi håpe at Madeira klarer å stanse utbruddet så snart som mulig, slik at livet kan vende tilbake til det normale igjen. At Madeira mister samtlige turister, blir en meget vanskelig situasjon å takle for innbyggerne og myndighetene. Hvilke støtteordninger, krisepakker o.l som øysamfunnet kan stille opp med, blir spennende å se. Madeira hører til Portugal, noe som trolig medfører at også moderlandet vil tre støttende til.

Cristiano Ronaldo

Etter at den tyske turisten ankom Madeira, kom også øyas store sønn; Cristiano Ronaldo, tilbake dit. En lagkamerat i Juventus (Italia) hadde testet positivt på covid19, og nå var fotballen stilt på vent også for Ronaldo. Ronaldos mor er alvorlig syk, noe som gjorde det naturlig for ham å reise hjem til Funchal. Pga. at han noen dager tidligere hadde delt garderobe i Juventus med sin koronasmittede kollega, måtte Cristiano Ronaldo i hjemmekarantene umiddelbart.

Hva om... Foto ani kolleshi unsplash. Www. Johnsteffensen. No
Hva om virus og bakterier ikke var usynlige? Foto: ani kolleshi. Www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..