Oljepriskrig og korona har svekket den norske kronen enormt

Nettkriminalitet rammer tilfeldig og ubarmhjertig. Mange glemmer at smarttelefoner også trenger beskyttelse. Likeledes at en driver risikosport om en er tilkoblet wi-fi på offentlig sted. Her får du se hvor fort og gale det kan gå... Www. Johnsteffensen. No

Oljepriskrig og korona har svekket den norske kronen enormt. Likevel fins det håp.

Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg ikke har tenkt meg utlands med det første. Det er vel neppe mange nordmenn som har tanker om dette nå, men med dagens uhyre svake krone, vil et utenlandsopphold bli betydelig dyrere enn tidligere.  Varer som kjøpes fra utlandet, koster også mye mer.

Den norske kronen har svekket seg mot de aller fleste valutaer. Torsdag morgen (19. mars 2020) koster 1 euro 12,95 kr, 1 dollar 11,85 kr, 1 pund 13,69 kr, 1 dansk krone 1,73 kr + 1 svensk krone 1,14 kr.

Dette er svært dramatiske tall, men i følge eksperter er utviklingen «et relativt spill». På sikt er Norge heldigere stilt enn andre pga. Oljefondet. Vi har mye å gå på der, for det som skjer i verden nå, skal det etter hvert betales for.  Likevel vil den norske kronen neppe bli like mye verdt senere enn før bunnen gikk ut av oljemarkedet og Norge stengte ned pga. koronapandemien.

Fordi oljeprisen de siste dagene har falt kraftig, har kronekursen fulgt samme utvikling. Finansmarkedene er mildt sagt urolige, og når investorer (finansakrobater) ikke er komfortabel med utviklingen, velger de sikre valutaer som f.eks. dollar.

La andre få vite om dette innlegget..