Julekorttradisjonen startet i 1843

Tradisjon jul arets julekalender. 11 www. Johnsteffensen. No. Foto tobias tullius unsplash

Julekort

På samme måte som Posten har forandret seg, er skikken med å sende julekort heller ikke som før. Selv om andre medier har overtatt mye av markedet for tradisjonelle julekort, er det fremdeles mange som sverger til den opprinnelige julekorttradisjonen. De skriver kort på kort, gjerne for hånd. Noen av påskriftene er korte, andre tar seg mer tid og skriver mange linjer på baksiden eller inni et brettet julekort.

Juletradisjon julekalender www. Johnsteffensen. No ill. All free download
11. Desember

Morsomt er det at oppfinnelsen med ferdigtrykte julekort ble til fordi hovedpersonen selv hadde dårlig tid. Det var derfor praktisk om det hadde fantes ferdigtrykte julekort når julehilsener skulle sendes.

Det aller forste trykte julekortet sa slik ut... Www. Johnsteffensen. No
Slik så verdens første trykte julekort ut.

Den travle oppfinneren var briten Henry Cole, og han lanserte derfor det første ferdigtrykte julekortet sammen med tegneren John Callcott Horsley i 1843 (se bildet). Starten ble virkelig treg, for det tok hele 20 år før skikken med å sende julekort tok av.

Tradisjonelle julekort er på ingen måte en saga blott: Selv om det de siste tiårene har vært en markant nedgang i antall brev og postkort som sendes i Norge, kunne Posten i desember 2017 fortelle at nedgangen for julekort egentlig ikke var så stor. I følge dem lå det an til at det ville bli sendt mellom 10 millioner og 13 millioner julekort i Norge i forbindelse med julen for 4 år siden. Hva det faktisk endte opp med, er en annen historie…

Tradisjonen med julebord er ikke som du tror. (Se 12. desember)

Sjekk om julelyspaeren virker. Www. Johnsteffensen. No
Virker ikke julelysene? Slik sjekker du dem enkelt og greit… klikk på bildet.
Flere juletradisjoner www. Johnsteffensen. No
Les om flere juletradisjoner ved å klikke på bildet over. Mvh john

 

La andre få vite om dette innlegget..