Gresskarfrø er svært sunt

Gresskarfrø eller gresskarkjerner er kjempesunne. Www. Johnsteffensen. No

Derfor skal du spise gresskarfrø (eller gresskarkjerner)

Gresskarfrø eller gresskarkjerner inneholder mange svært viktige næringsstoffer. De er bl. A. Svært rike på magnesium, sink, fosfor, kalium, selen, kopper og jern - og ikke minst vitamin e.Gresskarfrø er svært sunt

En liten neve gresskarfrø dekker nesten ditt daglige behov for magnesium, næringsstoffet som blant annet styrker beinbygningen, roer nervene, bedrer blodsirkulasjonen og gir deg bedre søvn. Sammen med papayafrukten er gresskarkjerner/gresskarfrø vår beste naturlige magnesiumkilde.

Selv fikk jeg smaken på gresskarkjerner da jeg i juni var på Mallorca. Hotellet hadde et unikt tilbud av ingredienser til frokostblanding, blant annet gresskarkjerner. Dette smakte godt, og siden erfarte jeg også at gresskarfrø eller gresskarkjerner er meget bra for kroppen. En delikatesse blir det når rå gresskarfrø stekes i ovnen ved maks 75 grader i ca 15-20 minutter. Strø litt salt eller herbamare på frøene, og du har laget en svært god – og sunn snacks.

Foruten det ovennevnte er gresskarfrø rike på proteiner og fiber, noe som gjør at de også metter godt. Gresskarfrø skal dessuten ha gunstig effekt på kolesterolet og styrker immunforsvaret. Gresskarfrø inneholder videre naturens eget antidepressiva; L-tryptophan, noe som har innvirkning på humøret.

Les også: Chia – superfrøet

Men listen over alt det sunne stanser ikke her; gresskarfrø (eller gresskarkjerner) er en rik sink-kilde. Sink har betydning for immunforsvaret, cellevekst og celledeling, søvn, øyne, hud, humør, smak- og luktesans, i tillegg til at sink er insulinregulerende. Videre er det omega-3 (den plantebaserte varianten), og gresskarfrø skal dessuten gi en viss beskyttelse mot kreft. Den som har mye gresskarfrø i kosten, har lavere risiko for mage-, bryst-, lunge- og tykktarmskreft.

Som en ekstra bonus; gresskarfrø er dessuten svært rik på vitamin E, fosfor, kalium, selen, kopper og jern. Så hva nøler du etter? Løp og kjøp gresskarfrø. Det er ikke bare sunt, det er godt også!

Sjekk listen over alle næringsstoffer som fins i gresskarfrø eller gresskarkjerner her.

 

La andre få vite om dette innlegget..