Ten Sing – Snart 50 år siden…

I 2017 er det femti år siden ten sing bergen hadde sin aller første øvelse. Det skal feires!

Snart 50 år siden Ten Sing eventyret startet

Jubileet for Ten Sing vil bli behørig feiret…

Fra en av de første øvelsene til ten sing, bergen i 1967. 50 år senere (i 2017) skal begivenheten feires.4. september 2017 er det 50 år siden Norges første Ten Sing-kor startet opp i Bergens Ynglingeforening. 64 sang- og musikkglade tenåringer satt hverandre i stevne denne kvelden. De var blitt inspirert av den store tyske Sing Out-gruppen som hadde besøkt Bergen 17. mai samme år etter invitasjon av ungdomsprest Kjell Grønner, og siden Sing Out hadde tatt bergensungdommen med storm, var det mange som håpet på at en kunne få til noe tilsvarende i Bergen. Mange hadde meldt sin interesse, og 64 av disse hadde fremdeles lysten i behold da første øvelse fant sted i september.

Snart viste deg seg at Ten Sing ikke var noe luftslott, og stadig flere ønsket å bli med i ensemblet. Da noen måneder var gått, måtte en sette øvre grense på 150 medlemmer. Da var også orkester og teknisk stab medregnet.

Det ble øvet intenst i flere måneder på Ten Sings første oppsetning, og etter et halvår kunne primus motor, Kjell Grønner, sammen med de mange bergensungdommene presentere sitt show med mål og mening på industristedet Ålvik i Hardanger. Det lille tettstedet fikk dermed æren av å være vertskap for verdens første Ten Sing-forestilling. Lite visste de – og medlemmene i Ten Sing – at dette kor-konseptet skulle bli en landsomfattende farsott som etter hvert også fikk avleggere i flere land.

I forbindelse med at Ten Sing kan feire 50-årsjubileum i 2017, er det sterke krefter som jobber for å kunne markere begivenheten på behørig vis. Hva dette medfører, er for tidlig å si, men jeg vil i tiden fremover på johnsteffensen.no bringe flere drypp og kommentarer fra de første Ten Sing-årene.

Ut over dette anbefales den offentlige Facebook-gruppen Bergen Ten Sing jubilerer 2017.

La andre få vite om dette innlegget..