Slik sjekker du om julelyspæren virker

Sjekk om julelyspaeren virker. Www. Johnsteffensen. No

I disse juletider

Slik sjekker du de små julelyspærene på en enkel måte.

Om en liten pære i adventsstaken svikter, slutter alle pærene å lyse. Om synderen bare er  en enkelt pære, kan man benytte let og finn-metoden, dvs. bytte ut en og en pære og erstatte den med en som er i orden. Men kanskje går man etter hvert litt surr i hva som var hva, hvilken pære som var i orden, og hvilken pære som ikke virker. Det blir enda verre dersom flere pærer har sviktet på samme tid, da kan det bli tidkrevende å bruke let og finn-metoden.

Les også hvordan kjøkkenventilatoren gjøres ren på en enkel måte

Da er følgende fremgangsmåte mye bedre: Skru ut en og en pære og test den på et fungerende 9 volts-batteri som på bildet over. Pæren holdes på skrå slik at endestykket berører batteriets ene pol, mens resten av pæresokkelen berører den andre polen (se over). Om pæren da ikke lyser svakt, er den ødelagt. Om det kommer et lite lys fra pæren, er den i orden. Slik kan du teste hver eneste pære, men det kan være lurt også å sjekke den pæren som du tror skal være i orden. Det kan jo være at du husker feil – og at den «nye» pæren ikke var i orden likevel. Lykke til!

Sjekk også: Slik blir en klissete fjernkontroll som ny igjen

Mange spesielt gode matoppskrifter... 820x210www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..