Madeira – Guds paradis nr. 2

Jardins do lago

Madeira på sitt beste – Reisebrev nr. 11

Flere Madeira-reisebrev: 1: Makeløse Madeira  2: Fra mystisk øy til ferieperle  3: Funchal; en fargerik blanding av likt og ulikt  4: Madeirabroderi erobret verden  5: Uforglemmelig aften  6: Nonnenes dal. Stedet Gud gjemte  7: Madeiravin – en tilfeldig oppfinnelse   8: Utflukter på Madeira.   9: Opplevelsesrike Madeira – full av kontraster.  10: Toboggans – en eventyrlig opplevelse

Madeira… Heaven can wait!

Tekst og fotos: John Steffensen

Quinta jardins do lago var en herregård på madeira som opprinnelig tilhørte englands øverstkommanderende under napoleonskrigene, admiral beresford. I dag omgjort til et suverent femstjerners hotell. (foto: www. Johnsteffensen. No)Madeira. Navnet lyder forlokkende i mange nordmenns ører. Likevel… det er ikke mange nordmenn som reiser dit, selv om øya innvaderes av turister året rundt. Mange nasjonaliteter har oppdaget den frodige øya, Atlanterhavets flytende blomsterbukett, men norske turister utgjør ikke noen betydelig kontingent, og de nordmennene som reiser dit, er først og fremst godt voksne mennesker.

For Madeira er ikke stedet der en slår ut håret med «Ooa hela natten». Madeira er ikke noen ungdomsdestinasjon. Øya har størst appell til mennesker som har levd en stund, og som føler behov for å senke skuldrene, ta det med ro, og slappe av i et flott, frodig og fargerikt landskap.

StrandpromenadenJeg har vært på Madeira tre ganger, og det blir garantert flere besøk…!

For når en er på denne vakre øya, står liksom tiden stille, og en rusler rundt i et paradis der temperaturen oppleves svært så behagelig, omtrent som en god norsk sommer; fra 20 – 25 grader C. At det ikke fins farlige dyr, giftige slanger eller edderkopper, er også et stort pluss.

Nordkysten, madeira 3Madeira er en fantastisk øy – med et landskap og et folk en blir glad i – og glad av…

Og Madeira har sjel! Selv om mange drar dit for å slappe av, har en det aldri kjedelig på Madeira. Mulighetene er mange, det er bare fantasien – og ens egen personlige fysikk – som setter grenser.

Da Eva i paradis fristet Adam med et eple fra Kunnskapens tre – etter å ha blitt lurt av en slange, ble menneskene kastet ut av Eden.

Gud syntes likevel synd på Adam og Eva og valgte derfor å skape en ny hage – uten farlige slanger og epletrær som kunne friste dem. Dermed skapte han Madeira. Mangel på giftige slanger er allerede nevnt, artig er det også å notere seg at den eneste frukten som ikke trives noe særlig på Madeira, er epler. De fins omtrent ikke!

Så når en nyter Madeira, blant annet slik som undertegnede gjorde på fantastiske Quinta Jardins do Lago (øverste bildet), så kan himmelen gjerne vente… For maken til paradisisk tilværelse skal en faktisk lete lenge etter…

Mer om dette senere!

 [button link=»https://johnsteffensen.no/2012/10/toboggans-en-eventyrlig-opplevelse/» color=»orange»] Forrige reisebrev fra Madeira[/button]

 

 

La andre få vite om dette innlegget..