Plaget av hjort eller rådyr i hagen? Hjemmelagd anti-viltspray kan hjelpe…

Du kan beskytte hageblomstene på en enkel måte. Www. Johnsteffensen. No

Anti-viltspray som du lager selv:

Plaget av hjort eller rådyr i hagen? Hjemmelagd anti-viltspray kan hjelpe…

I tiden fremover vil en del hageeiere bli ille hjemsøkt av dyr som forsyner seg av tulipaner, krokus, epleskudd etc. Hjortedyr og rådyr er selektive i matveien. Det er ikke alle planter som står på deres meny. Det pussige er at fargene på plantene spiller en rolle. F.eks. er lilla og hvite krokuser særdeles fristende, mens gule krokuser ofte forblir urørte. Men om du er plaget av hjortedyr i hagen, kan følgende viltspray fra NTNU Ringve Botaniske hage være et alternativ. Undertegnede vil senere rapportere om hvordan anti-viltsprayen virker på hjort.

NTNU Ringve Botaniske hages spray er verdt et forsøk. Det er en miks bestående av 1 toppet teskje chilipulver, t toppet teskje hvitløkspulver (IKKE hvitløkssalt), 3 egg og vann. Denne blandingen gjør plantene mye mindre attraktive for dyrene som pleier å spise dem.

Italia. Flere artikler med reisetips og praktiske opplysninger. Www. Johnsteffensen. NoSlik lager du anti-viltspray:

1 liter kokende vann helles over chili- og hvitløkspulveret. Dette skal deretter trekke et par timer inntil det er avkjølt. Så knuses 3 egg, der innholdet piskes med stavmikser e.l. til eggene og den avkjølte massen er godt blandet. Til sist fyller en opp med mer vann, til blandingen samlet utgjør 3 liter. Hell deretter på håndspruteflasker og spray på plantene. (NB! Eggene er viktig, for det er disse som får massen til å feste seg til plantene.)

Når krokusene dukker opp, kommer de ganske raskt. I denne fasen må plantene sprayes ofte! Etter hvert kan det gå en til to uker mellom hver behandling med anti-viltspray, avhengig av hvor mye nedbør som faller. Det er ikke så mange ukene plantene er hjemsøkt av hjortedyr, men er du flink med anti-viltspray, kan du redde plantene dine. Skal vi tro NTNU.

Les også om andre råd mot hjort i hagen: Slik vernes hagen mot hjort.

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Plaget av hjort eller rådyr i hagen? Hjemmelagd anti-viltspray kan hjelpe…”

Comments are closed.