Tiden flyr. Lille Kompis er allerede blitt 5 år!

Kompis er nå blitt 5 år gammel. En svært så hengiven og trofast shetland sheepdog. Foto: jan magne sviland

Kompis, vår Shetland sheepdog

Tiden flyr. Lille Kompis er allerede blitt 5 år!

Du husker trolig at jeg skrev mange innlegg om den lille hundevalpen Kompis. Jeg forsøkte å beskrive hvordan det artet seg å få en liten gjeterhund i hus. En vilter krabat som i starten var høyt og lavt, og som elsket å leke. Selv om Kompis nå allerede er blitt 5 år gammel, er han like leken. Og han har fremdeles et sterkt gjeterinstinkt. Kompis har som hovedmålsetting, å holde flokken samlet. I så måte er han allestedsnærværende for å sørge for at ingen slipper unna. Dessuten er han på vakt overfor inntrengere. Han er flink til å varsle om det fins uregelmessigheter rundt oss. Som et ekorn på fuglebrettet eller en hjort innenfor eller utenfor hagegjerdet. Lille Kompis er på jobb hele tiden, og han følger oss som en skygge. Kompis bærer navnet sitt med rette, for det er en god venn han er, en uadskillelig liten tass som dilter etter oss over alt. Straks en av oss reiser seg, gjør Kompis det samme. Og han følger oss overalt, inn og ut av huset. Noen ganger finner vi ham ikke igjen, for vi la ikke merke til at Kompis ble med oss inn på et rom, og da vi etter litt gikk ut igjen fra rommet, hadde Kompis vært opptatt med noe, og dermed kom han for sent til døren som ble lukket fremfor ham. Da blir Kompis værende inne på rommet, uten å bjeffe, helt til noen oppdager at det er blitt mistenkelig stille i huset. Så foretar vi en liten leteaksjon før vi finner vår firbeinte venn bak en lukket dør.

Allerede 5 år siden kompis ble født. Www. Johnsteffensen. No
Dette er kompis. Ikke lett å se at denne hunden bare et vel 40 cm høy og at den veier rundt 12 kilo. Men det er lett å se at han er snill, kjærlig og uendelig god. Gratulerer med dagen, kompis. Foto: jan magne sviland

Jeg har sagt det før; han kunne like gjerne ha blitt kalt Shadow. For han følger oss som en skygge. Han elsker å være med oss over alt, og han blir alltid like skuffet når han skjønner at han ikke får være med. Han har usedvanlig uttrykksfulle øyne, og han viser med hele seg hva han tenker og føler. Dessuten skjønner han meget godt hva vi snakker om, for Kompis oppfatter svært mye av vår konversasjon, og han er alltid beredt lenge før vi henvender oss til ham i sakens anledning. Som det å gå ut med bosset, hogge ved eller hente post. Kompis er klar før vi spør om han har lyst til å bli med. Akkurat det spørsmålet synes for øvrig alltid å være unødvendig, for Kompis er nemlig bestandig parat. Han er jo Kompis må vite, en uadskillelig venn.

Så derfor gratulerer vi ham med 5 årsdagen. Han er blitt godt voksen nå, men Shetland sheepdog er ganske små hunder. Selv om rasen er ganske liten av vekst og vekt, så er Kompis blant de større eksemplarene. Han veier blant annet rundt 12 kilo, mens artsfrender i andre enden av skalaen kan skryte av 3 til 4 kilo.

Vi koser oss veldig med Kompis. Han er en morsom, snill og svært så kjærlig venn. Han elsker å kose, og flere ganger om dagen ligger han på fanget og blir klødd på magen. Da ligger han utstrakt i all sin velde og nyter tilværelsen. Det er som om han sier: Livet er herlig, dere! Og det tror jeg faktisk livet er for den lille vennen vår. Vi har det meget bra sammen, og det føler jeg at han skjønner. Kompis virker i hvert fall svært tilfreds og glad. Gratulerer med dagen, Hesa Joker (for det er det han egentlig heter)! Takk for at du er den du er!

Shetland sheepdog hverdag. Www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..