Hard mosjon senker blodtrykket

Syklist mh900424441

Anstrengende trening gunstig for  blodtrykket

Intense økter kan senke blodtrykket, i følge ny dansk forskning

En av deltakerne gikk fra et svært så forhøyet blodtrykk til å få et helt normalt trykk etter bare åtte uker med trening.Bladet «Helse Aktuelt» (LHL) forteller i siste nummer at danske forskere konkluderer med at intens trening har god effekt på høyt blodtrykk (hypertensjon). Så langt har personer med høyt blodtrykk blitt anbefalt å trene i moderate mengder, men nå kan altså danske forskere vise til betydelig effekt med intens trening, f.eks. hvis du øker tempoet på sykkel….

Blodtrykket kraftig redusert

Bladet, som baserer seg på opplysninger fra Universitetet i København sitt nettsted, skriver videre: «Under forskningen ble det klart at flere deltakere måtte trappe ned på medisinen sin eller droppe den. En av deltakerne gikk fra et svært så forhøyet blodtrykk til å få et helt normalt trykk etter bare åtte uker med trening. De var så glade for å slippe å ta medisinen, da de opplever mange bivirkninger, forteller Ph.d. studerende Lasse Gliemann Jensen fra Institut for Idræt på Københavns Universitet, som er en av hovedmennene bak prosjektet.»

Dersom blodtrykket ditt er for høyt, bør du kanskje ta problemstillingen med treningsform opp med din egen lege eller annet helsepersonell….

 

La andre få vite om dette innlegget..