Andrea Bocelli – den gudbenådete

Andrea bocelli

Månedens favoritt (Oktober 2012)

Andrea bocelliDenne månedens favoritt er Andrea Bocelli (født 1958). Hans gjennombruddssang (og for så vidt også signatursang) Con te Partiro er usigelig vakker. Den er eminent utført av den blinde tenoren fra Tosana, advokaten som takket være sin praktfulle stemme, har trollbundet en hel verden. Den engelske versjonen av sangen (Time to Say Goodbye) ble like etter en enda større internasjonal suksess, da sammen med Sarah Brigtman.

Andrea Bocelli har solgt langt over 70 millioner album siden gjennombruddet i 1995. Han har opptrådt med en rekke av verdens største stjerner, både innen opera og i musikkbransjen for øvrig. Det er utrolig imponerende både å se og høre den myke, elegante og svært så avslappete måten han synger på. Om enn tonene er lyse, og han må ta sats for å nå høyt opp i toneregisteret, gjør han dette utrolig uanstrengt.

Andrea Bocelli ble blind da han var 12 år gammel. En fotballulykke skal ha vært det endelige punktum, men han hadde for lengst hatt problemer med grønn stær før han fikk sin idrettsskade. Bocelli er som sagt utdannet jurist og har praktisert ett år som advokat. Etter sitt store gjennombrudd som solosanger, har han for lengst lagt advokatpraksisen på hyllen.

[youtube_video clip_id=»tcrfvP11Hbo»]

 

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Andrea Bocelli – den gudbenådete”

 1. Hei!

  Andrea Bocelli er en av mine favoritter 🙂 Jeg var på Telenor Arena å hørte ham for noen år siden. Kjempe flott selv om akustikken ikke var på topp 🙂 Fantastisk artist 🙂
  Fra Ingebjørg

  1. Hei!
   Skulle likt å ha vært på en konsert med ham. Men kjedelig dersom lyden blir dårlig…
   Takk for din kommentar, Ingebjørg!

Comments are closed.