Libera. Når nytelse har et navn…

Libera. Hvis ren nytelse har et navn...

MÅNEDENS FAVORITT (Desember 2012)

Libera. Hvis ren nytelse har et navn...Det fins mange perler i det musikalske skattkammer, artister og plateutgivelser som kun de færreste har hørt om eller langt mindre vet eksisterer. Engelske Libera er en slik nesten hemmelig skatt…

Libera (tidligere Angel Voices) er en vokalgruppe bestående av gutter i alderen 7 til 16 år. De er hjemmehørende i Sør-London og rekruttert fra koret til St. Philips i Norbury.

Foruten å spille inn plater og medvirke i vanlige TV-program, særlig på BBC, deltar guttene sammen med resten av koret på ukentlige gudstjenester i den anglikanske menigheten de tilhører. Selv om Libera har hatt en rekke plateutgivelser i regi av Warner og EMI, drives Libera på ikke-kommersielt grunnlag. Guttene tjener ikke noe selv på Libera, de får kun dekket sine utgifter i forbindelser med konserter og turneer. Overskuddet går bl.a. til St. Philips i Norbury og det flotte korarbeidet som drives der.

Lederen for den eminente vokalgruppen Libera heter Robert Prizeman. Han har hatt en svært heldig hånd med det kunstneriske, for Libera er virkelig verdt å lytte til. Svært mange av sangene er meget rolige og avstressende, og hvis ren nytelse har et navn, må det være Libera!

Libera er latin og betyr FRI!

[youtube_video clip_id=»aBj3DL9iHfQ»]

 

La andre få vite om dette innlegget..