Mose på taket

Mose på taket fjernes best slik... Fotio dieter de wroomen unsplash. Www. Johnsteffensen. No

Mose på taket fjernes best slik.

Når det gjelder mose på taket, er det enkle det beste. Glem svindyre løsninger som f.eks. kobbertape i mønet eller kobber/sink-beslag på mønesteinene. Glem også rådyre preparater som koster hundrevis av kroner per flaske. Det som virker best, er enkelt og billig.

Mose på taket. Foto guy bianco unsplash. Www. Johnsteffensen. No
Det behøver ikke å koste skjorten for å bli kvitt mose på taket. Foto: guy bianco iv / unsplash

Jeg kontaktet en blikkenslager fordi jeg ville høre hans mening om hva som fungerer best for å fjerne mose på taket. Han sa: En overskyet dag sprayer du en oppløsning med 1 del klor og 4 deler vann over hele taket. Bruk en sprøyte av den typen der man pumper opp trykk. Spray oppløsningen over mosen og taksteinene, senere gjør regnet resten.

På spørsmål om jeg burde skrape vekk mosen først, sa han: Det trenger du ikke å gjøre. Klorblandingen gjør jobben. Når mosen dør, slipper den taket og skylles bort. Blikkenslageren fortalte at det kan ta flere år mellom hver gang taket må sprayes igjen.

Les også: Ugress og mose mellom belegningsstein. Slik fjernes det enkelt, greit, rimelig og miljøvennlig

Glem kobbertape, fortsatte han. Det blir for puslete. Jeg vet om flere som har kjøpt slik tape i dyre dommer (for denslags er svindyrt), men mosen gir seg likevel ikke helt.

Et par ting til: ♦ Husk å gjøre ren takrenne og avløpsrør, fins det mye mose, legger den seg i takrennene når den slipper fra taksteinene, shingelen, platene eller takpappen. ♦ Det er også lurt å felle (eller beskjære) trær og annet som over tid kan dekke hustaket med såvel pollen som løv.

Foto øverst: Dieter de Vroomen / Unsplash

Sukkerfri ostekake. Foto: john steffensen for www. Johnsteffensen. No
Nydelig ostekake uten sukker. Klikk på bildet.

La andre få vite om dette innlegget..